Anco selectie weer getraind en genoten in Erfurt!

Laat onderaan je reactie achter!

Ook dit jaar is de Anco selectie weer naar Erfurt geweest. Helaas kon om verschillende redenen niet iedereen mee. Met 15 schaatsers en Paul, Remon, Martine, Mark en Giel in de begeleiding zijn we in één auto en 2 door Wim Mooijman geregelde bussen naar het voormalige Oost Duitse provinciestadje afgereisd. En we hebben weer genoten!

De leeftijdscategorie van onze kids staat garant voor veel kabaal en het opzoeken van grenzen. De oudgedienden weten ook dat de hoofdtrainers Paul en Giel de zaakjes altijd strak houden. Incidenten zijn er dan ook niet geweest en we hebben met veel plezier gekeken en geluisterd naar onze jeugd.

Een opdracht die ze altijd krijgen is het maken van een verslag van het hele weekend. Hieronder kunnen jullie de literaire kunsten van deze jongelingen bewonderen. De wedstrijdresultaten zijn door Johan van Leeuwen al wereldkundig gemaakt. Die vermelden we dus niet nog een keer.

Veel leesplezier!
Paul, Remon, Martine, Mark en Giel

 

Eerste keer Erfurt

Onze eerste ervaring van Erfurt was sehr gut. We kwamen de baan binnen en de warmte overviel ons, nog niet te spreken over de wc’s, het was snikheet. De baan was wel supersonischmegasuperglad, Veerle had ook al ervaren hoe het was om geen boarding aan de binnenkant te hebben. ze gleed zo het middenterrein op.

Dan het hostel, de mensen in het hostel hebben echt geen smaak op het gebied van de inrichting van de kamers, blauw met rode bedovertrek, groene muren en oranje gordijnen……. De douches waren ook niet echt geweldig, We gingen vol goede moed naar binnen maar vervolgens stond Nerena onder een lekkere warme douche terwijl Meerle onder de koude straal stond. Ook genoot iedereen volop van onze zangkunsten 😉

Ook kwam onze sociale vaardigheden goed te pas, lekker socializen met duitse mannen en communiceren met de buurman aan de andere kant van de straat. Het restaurant waar we zaterdagavond gingen eten was suuuper heet, lekker allemaal met een rooie kop pizza eten. De pizza was wel heel lekker! Met drinken uit een soort bierpul. (nix18 ofcourse) We moesten natuurlijk ook daar de wc’s uittesten. Terwijl wij met ons beste duits de reclames op de wc deuren probeerde voor te lezen was er een duits vrouwtje dat ons stiekem aan het uitlachen was om ons gestuntelende amateur duits.

De rest van de Avond verliep vol gelach en gepraat tot de trainers hoofdpijn ervan kregen. ’s avonds was het vooral overleven op de kamer van Mariska, Floor en Kathelijne met chips, chocolade rozijntjes en een potje Uno waar iedereen super fanatiek was. Dit was ook terug te merken in de wedstrijden, iedereen deed super zijn/haar best, met als resultaat vele pr’s en sb’s .

Zondagochtend was het echt een feest want er was sneeuw gevallen!  We hingen allemaal uit het raam om sneeuwvlokjes te vangen met onze tong. Als allerlaatste de 3000m waar alle vier de B-dames in een kwartet zaten. Dat zorgde voor een grote sandwichpartij tussen Meerle Nerena en Mariska. Zittend in de auto terug naar ons koude kikkerlandje (het was in Erfurt eigenlijk veel kouder) hebben we dit geschreven en kijken we terug op een super leuk trainingskamp!!

written by: Meerle, Rosan, Veerle, Kathelijne en Nerena

 

De vrijdag

De ochtend begon vroeg om half 9 moesten we vertrekken vanuit Delft naar Erfurt. Iedereen kwam bepakt en bezakt aan, maar natuurlijk kwam Jelle weer te laat. Vervolgens konden we vertrekken. Bij de meiden in de auto werd er veel gezongen en gepraat terwijl er bij de jongens vooral geslapen werd. Na een klein halfuurtje in de auto kwam Mariska met de opmerking dat ze dacht dat we al twee uur onderweg waren.

Na een autorit van meer dan 7 uur, inclusief tussenstops en file, stonden we dan voor ons hostel in Erfurt. Het hostel was zeer artistiek en apart ingericht inclusief gitaren en violen aan het plafond, enge posters en artistieke lampen. Meerle deed nog een poging om de poster met een enge starende man om te draaien maar dit mislukte. Na eventjes in het hostel te hebben gezeten gingen we ons klaarmaken voor een schaatstraining. Vervolgens gingen we dus op weg naar de ijsbaan.

Na een wandeling van 20 minuten kwamen we aan bij de ijsbaan. Na een uurtje aan het ijs wennen werden we bijna van het ijs geschopt door Duitsers die met hun ijshockeyschaatsen het mooie ijs verpestten. Na de training wandelden we weer met zijn allen terug naar het hostel.

Eenmaal weer aangekomen was het etenstijd. Martine had in het hostel heerlijk voor ons gekookt, wat wel een applausje verdiende. Daarna moest er natuurlijk afgewassen worden, waar vijf slachtoffers  voor werden uitgekozen. In de avond gingen we douchen en werden er nog wat spelletjes gespeeld. Toen was het toch echt tijd om te gaan slapen, want we moesten de volgende dag weer fris en fruitig bij de start staan.

Meerle, Veerle, Rosan, Nerena, Floor, Mariska en Kathelijne

Foto’s

Klik hier voor alle foto’s


Laat een reactie achter