Finale Sebracup Regio West in Hoorn

Laat onderaan je reactie achter!

Hoorn, 23 januari 2018 – Afgelopen weekend stond de vierde en, helaas, laatste regiowedstrijd voor het shorttrack op het programma. Van de andere drie wedstrijden moest je er minstens 2 gereden hebben. Anne, Max, Iris, Birgit, Rafael en Matthijs mochten in ieder geval meerijden. Zij waren ook present. Anne was, zeker na vorige week, de grootste kanshebber op een podiumplaats in de gehele competitie.

Anne Thom maakte het ook zeker waar. In haar heat over 500 meter, de halve finale over 777 meter en de A-finale over 100 meter won ze overtuigend en liet ze tegenstanders ver achter zich. Steeds van kop af winnen. In de gehele competitie eindigde Anne op een keurige derde plaats.

Rafael mocht mee strijden in de B-divisie van de pupillen. Hij reed dezelfde afstanden als Anne. In de heat schaatste Rafael steeds achteraan. Hij zocht wel naar de mogelijkheid om een plaats op te schuiven maar het lukte hem net niet. In de halve finale reed hij een nieuw PR en plaatste zich voor de C-finale. Op deze 1000 meter vestigde hij ook al een nieuw PR. In de C-finale was hij in een felle strijd gewikkeld met een rijdster uit Utrecht. Hij werd tweede.

Iris reed mee in de C-divisie. Dat bood kansen op een A-finale, net als vorige week in Dordrecht. Op de 500 meter pakte zij direct de kop van de wedstrijd en stond deze eerste plaats ook niet meer af. In de halve finale werd het een stuk spannender. Iris reed keurig, mooie bochten en prima snelheid. Op de streep werd het toch nog spannend. Ze was 4-honderste sneller dan de nummer 2. Een flink PR op deze afstand. De finale ging over 1000 meter. Een afstand die zij pas één keer eerder had gereden. Het werd een spannende finale. In de ene na laatste ronde liet ze een klein gaatje vallen waar haar concurrent indook. Het verdedigen van de eerste plaats had veel kracht gekost. Het lukt Iris niet de eerste plek te heroveren. Wel een PR!

Birgit reed net als Iris in de C-divisie. Overtuigend won ze haar heat waarbij ze de concurrentie geen kans gaf haar te passeren. De 777 meter verliep wat teleurstellend. Hoewel ze een nieuw PR reed, werd ze door iedereen voorbij gereden en dat betekent een B-finale over 1000 meter. De eerste drie van deze finale maakten het spannend tot aan de streep. Met z’n drieën binnen 4-tiende van een seconde. Voor Birgit een PR er bij! In haar leeftijdscategorie eindigde Birgit als derde in de gehele competitie.

Max en Matthijs reden beide in de D-divisie. 2x een 500 meter en de finale over 777 meter. Matthijs kent steeds een flitsende start. In de heat neemt hij meteen de koppositie en staat deze ook niet meer af. In de halve finale wint hij weer met een persoonlijk record en plaatst zich overtuigend voor de A-finale. Het hoogtepunt van Max ligt zeker bij de heat. Hij start bijna traditiegetrouw als laatste. In de vorige afleveringen van de Sebra-cup bleef dat vaak zo. Maar nu niet! Max vecht zich langzaam naar voren en wint deze heat. De shorttracker is wakker geworden! In de halve finale rijdt Max naar een keurige tweede plek waardoor ook hij zich plaatst voor de A-finale. De 777 meter is na twee zware 500 meters eigenlijk net te lang. Max eindigt in de finale als 4e maar rijdt wel een PR. Matthijs wordt ook, net als Max natuurlijk, voorgesteld aan het publiek. Hij doet een dappere poging ook deze finale te winnen maar het lukt hem net niet. Op deze 777 meter rijdt hij wel een PR.

Tot slot is er nog een relay. Altijd spectaculair al moet je wel een beetje geluk hebben met wie je in een team komt. Een trotse coach zag DKIJV in het clubklassement als ……(dat zijn we even vergeten   🙂 ) eindigen. Anne rijdt het eerste weekend van februari nog een wedstrijd voor de Mastercup in Alkmaar. In maart kunnen de pupillen in ieder geval nog rijden voor de Arie Ravensbergerbokaal in Leiden. Zie voor alle uitslagen hier.

Uw verslaggever,
Rob Kleiweg

    

 

 


Laat een reactie achter