Eindhoven, de….snelste…?

Laat onderaan je reactie achter!

Zaterdagavond 5 januari; voor een aantal rijders geen jeugdschaatsen maar een pupillentoernooi in Eindhoven. Traditioneel het tweede toernooi in het seizoen waar we als DKIJV met een pupillendelegatie aan meedoen. In het kader van de samenwerking met andere verengingen deze keer aanvulling vanuit IJVP.

In het team (en bij de ouders) geen onderscheid te bespeuren, en zo hoort het ook. Alle deelnemers rijden steeds twee afstanden, en als afsluiting wordt een team-sprint gehouden. Leuk om te zien dat het team-onderdeel bij de jeugd zeer enthousiast wordt ontvangen.

Namens DKIJV staan Ymke (IJVP) , Stian, Mare, Matthijs, Amanda en Luke aan de start. Is het de spanning van rijden op een andere baan? Het rijden tegen andere verenigingen? De half-open constructie van de baan zodat je de wind voelt? Ik weet het niet, maar DKIJV pupillen rijden op dit toernooi de afgelopen jaren erg goed. Zo ook deze keer waarbij er veel PR’s en snelle tijden gereden worden. Het wordt gedurende de wedstrijd steeds duidelijker dat we meerdere podiumplaatsen gaan behalen. De team-sprint van zowel het A als B-team gaat redelijk goed maar niet zonder foutjes. Geeft niet, het is een afwisselend onderdeel is waaraan de rijders met veel plezier en enthousiasme deelnemen.

De prijsuitreiking is per categorie en per afstand. En dan blijken onze vermoedens te kloppen. Vijf van de zes rijders staan bij beide afstanden op het podium en Stian daarbij zelfs éénmaal op het hoogste schavot. Knap voor een pupil D in de pupil C categorie. Slechts één DKIJV deelnemer behaalde geen medailles, niet getreurd; hij gaat wel met twee PR’s naar huis.

Bij het aftellen naar het winnende team wordt de spanning steeds groter…wat is onze plek tussen de acht deelnemende verenigingen? Toch niet weer de ondankbare vierde plek zoals vorige jaar het geval was? Nee, we blijken overall tweede (2de) te zijn geworden! Een prestatie om trots op te zijn!

Vol van adrenaline vangen we op het late uur de terugreis aan. Weer een geslaagde avond op meerdere fronten.

Foto’s

https://photos.app.goo.gl/oDrBFMsZ1hQSP6DB9

Uw verslaggever,
Coach Sebastiaan


Laat een reactie achter