Alternatieve Elfstedentocht op het Runn meer in Zweden

Laat onderaan je reactie achter!

Ieder jaar reizen DKIJVers af naar de Weissensee (Oostenrijk) om de Alternatieve Elfstedentocht te slechten. Maar dat kan ook op het Runn meer! Wie gaat er in 2020 mee naar Zweden?

Over het Runn Meer

Het Runn meer is een meer omringd door beboste heuvels in Zweden. Het ligt tussen de plaatsen Borlänge en Falun. Falun ligt ruim 200 km ten noordwesten van Stockholm.

Van december tot maart ligt er een geveegde schaatsbaan. Met een lengte van 50 km is het de langste geveegde natuurijs schaatsbaan van Europa. Tijdens de Runn Winter Week van vrijdag 7 februari tot en met vrijdag 21 februari 2020 wordt twee keer een 100 km en een keer de 200 km Alternatieve Elfstedentoertocht verreden.

Het ijs is goed zwart zonder veel scheuren. Er doen circa 300 deelnemers mee. Zie voor meer info: www.runnwinterweek.se.

 

Over de reis

Wanneer en hoelang?

  • Maandag 17 februari vliegen
  • Woensdag 19 februari de Alternatieve Elfstedentocht schaatsen
  • Vrijdag 21 februari eventueel 100 km te schaatsen.
  • Zaterdag 22 februari vliegen

Vervoer

Vliegtuig KLM: Amsterdam – Stockholm Arlanda (heen en weer)
Huurauto: Opel Vivaro busje met 9 zitplaatsen

Accommodatie

In en rond Falun.

Kosten

Het kost circa € 700,00 per persoon uit en thuis zijn. De deelname aan de Alternatieve Elfstedentocht (circa € 60) is hierin meegenomen. De kosten voor de deelname is inclusief verzorging en verzekering.

 

Aanmelden

Laat Don Rolfes (donrolfes8@gmail.com) voor vrijdag 8 november 2019 of je meegaat of leuk vindt. Vermeld  je telefoonnummer. Hij neemt dan contact met je op.


Laat een reactie achter