We mogen blijven schaatsen! Maar wel met wat speciale regels

Laat onderaan je reactie achter!

Het goede nieuws is dat we nog steeds mogen blijven schaatsen op de Uithof. Om dit op een veilige manier mogelijk te maken zijn er wel een aantal maatregelen genomen. De belangrijkste maatregel op de Langebaan (400 m baan) is dat de ‘drukke’ trainingsuren op Ma.1, Ma.2, Di.2, Do.2 en Za.1 worden verdunt qua aantallen schaatsers door gebruik te maken van de ‘wedstrijduren’ in het weekend.

De wedstrijduren zijn vrijgekomen omdat op dit moment geen wedstrijden georganiseerd mogen worden (m.u.v. wedstrijden voor topsporters). Alle leden die op de genoemde trainingsuren schaatsen hebben hierover een mail ontvangen met de (alternatieve) trainingstijden tot en met de derde week november. De meest actuele informatie kun je ook altijd vinden op de website van het KNSB Gewest Zuid Holland.

Verder zijn er nog een aantal regels die gelden tijdens de trainingen. Hieronder een overzicht van deze regels:

Jeugdtrainingen zaterdag

Drukte door wachtende ouders en begeleiders buiten de baan moet vermeden worden. Daarom gelden de volgende regels:

  • Carpool zo veel mogelijk;
  • Bij het brengen van je kind: ‘Kiss and ride’;
  • Bij het halen: Afstand houden en mondkapje op!

Trainingen junioren t/m 17 jaar

  • Mondkapjes zijn nu verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Op het ijs mag het mondkapje af, maar stop het bij je zodat je het direct bij het verlaten van de baan weer op kunt doen;
  • Op het ijs hoef je nog steeds geen 1,5 meter afstand te houden. Maar blijf wel thuis bij verkoudheid en hoest niet in de buurt van anderen;
  • Trainers moeten toezicht houden op naleving van de regels.

Trainingen vanaf 18 jaar

  • Je traint individueel of met een vast groepje van 2 en op 1,5 m afstand;
  • Mondkapjes zijn verplicht langs het ijs, en dringend aangeraden bij in- en uitrijden;
  • Trainers geven geen groepsinstructie meer op het ijs, maar individuele aanwijzingen langs de baan. Dringend advies: deel het trainingsschema op papier uit of mail/app deze vooraf aan de rijders.

Hou je aan deze regels en wees verstandig! Blijf thuis als je corona gerelateerde klachten hebt. Alleen op deze manier kunnen we op een veilige manier blijven schaatsen.

Het DKIJV bestuur


Laat een reactie achter