Shorttrack-jeugd DKIJV in Bergamo

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen weekend werd de tweede StarClass voor junioren C en D verreden in Bergamo, Italië. Honderdzevenenveertig jeugd-shorttrackers namen deel aan deze internationale shorttrackcompetitie, waarvan 49 Nederlanders, 45 Italianen, 18 Duitsers, 17 Fransen, 7 Belgen, 7 Noren, 3 Engelsen en 1 Serviër. DKIJV verscheen aan de start met vijf rijders: Tamar, Stian, Nina, Louisa en Birgit.

De StarClass begon met een open trainingssessie op donderdagavond. Dit bood de shorttrackers de mogelijkheid om aan het ijs te wennen en zich te oriënteren in en rondom de ijshal. De volgende ochtend moesten de D-rijders al vroeg op voor de 777 en 1000 meter en de heats van de 500 meter. In het middagprogramma reden de C-rijders driemaal de 1500 meter en de heats van de 500 meter. Op zaterdag waren de D-rijders wederom vroeg aan de beurt, met in de middag de C-rijders. Gedurende deze dagen werden er weer mooie DKIJV-clubrecords gereden. Stian reed een nieuw record op de 500 meter en de 777 meter en Nina op de 1500 meter.

Zondag was de finaledag, waarbij alle rijders om en om aan de beurt waren en zo naar elkaars race konden kijken. Rond één uur was de prijsuitreiking, waarna de meesten begonnen aan de terugreis naar Nederland. Het was een bijzonder enerverend en leerzaam weekend, zowel voor de kinderen als voor de ouders!

Uw verslaggever,
Angela Loman


Laat een reactie achter