Drempel wedstrijd 15 januari 2022 Rotterdam

Laat onderaan je reactie achter!

In de vroege zaterdagochtend stonden Tippi, Nouschka, Ylke, Sara en Diona klaar om hun drempelwedstrijd te rijden. Te gast in de tunnel van “schaatsbaan Rotterdam”. Na de koude ervaring van de eerste wedstrijd van een paar weken geleden toch even wat warmer aankleden.

Dit zijn toch echt hele andere omstandigheden dan de uithof. Door de hand geklokte tijden kunnen er geen officiële PR rechten kunnen worden ontleend aan de gereden tijden en daarom zal ik deze ook maar niet vermelden.

Pas net voor de start die extra dikke jas uittrekken. Een 100 meter gevolgd door een 500meter en een Mini Marathon in verschillende leeftijd categorieën, en iedereen deed zijn uiterste best om een maximaal eindresultaat te halen.

Voor sommigen was het een eerste 500 meter, en ja die “wissel“ is dan toch wel een dingetje.

Wij waren wel goed voorbereid en wat je bij ons dan echt zal zien is dat wij met botte schaatsen aankomen, verkeerde rijders worden geklokt, op de startplek een babbelpraatje wordt aangeknoopt met een tegenstander en schaatsen worden uitgetrokken op het moment dat er nog een wedstrijd gereden moet worden.

Nee, bij ons ging echt alles perfect en als coach heb je het dan best druk om alles in goede banen te leiden. En juist dat maakt de drempelwedstrijden uitermate geschikt voor de jeugdschaatsers die een wedstrijd willen proberen. Geen wedstrijd licentie nodig, gewoon inschrijven en lekker meedoen onder begeleiding van je clubcoach.

Er komen nog een paar drempelwedstrijden aan dus hou de communicatie goed in de gaten want deze wedstrijden zitten snel vol.

Alleen door vrijwillige hulp kunnen deze wedstrijden georganiseerd worden, dus geef jezelf bij inschrijving van de deelnemer als vrijwilliger op.

Uw verslaggever,
Serge van der Goes


Laat een reactie achter