Skeelertraining van de bondscoach

Laat onderaan je reactie achter!

Onze mama’s hadden een mail gehad van de KNSB, dat we mee konden doen aan een skeelertraining van de bondscoach voor pupillen 1 en Cadetten. Het was ver weg, in een sporthal in Almelo. Van de DKIJV waren we met z’n tweetjes: Sara en Tippi. En van IJVP waren Emma en Tristan er ook. Het voelde raar om onze skeelers aan te doen voor de eerste keer dit jaar.

In totaal deden 58 kinderen mee uit heel Nederland. We kregen de training van de bondscoach van skeeleren. Dat was een vrouw uit Italië die moeilijk te verstaan was. De andere coach was een man uit België. De training duurde 3 uur en ieder uur had je 5 minuten pauze. De pauze was een beetje kort.

We begonnen met inrijden. Daarna deden we op 1 been rijden, vooral in de bochten. Het tweede uur moesten we de andere kant (rechtsom) op rijden, en oefenden we startjes. In het laatste blok werd een parkoers uitgezet, we moesten onder een buis door, om pionnetjes 3 bochten maken, daarna over een rij lage pionnetjes stappen of springen. Daarna gingen we het parkoers rijden in wedstrijdvorm met groepjes van 6.

Aan het einde maakten we een slang, alle kinderen in polonaise achter elkaar. Dat was wel grappig, hoewel de slang niet heel bleef. Na 3 uur hadden we wel een beetje zere voeten.

Het was leuk!

Uw verslaggevers,
Sara van der Goes en Tippi Verbree


Eén reactie op “Skeelertraining van de bondscoach”

  1. Linda Boon schreef:

    Leuk verslag dames!

Laat een reactie achter