DKIJV clubkampioenschappen (inclusief uitslag)

Laat onderaan je reactie achter!

9 maart om vijf uur was het zover: de start van de clubkampioenschappen van DKIJV en ELS. Voor veel pupillen was het de eerste keer dat ze mee zouden doen aan een schaatswedstrijd. Daar hoort een hesje met je eigen wedstrijd nummer bij. De sfeer was vrolijk met een gezonde wedstrijdspanning.
De organisatie was er klaar voor.

De jeugdcommissie hielp alle kinderen goed en in hun eigen leeftijdsgroep werden de kinderen naar de start van de 300 en 100 meter. De kleinsten, pupillen EF, reden twee keer 100 meter. De pupillen CD reden 100 en 300 meter, en de oudste pupillen 100 en 500 meter. Dat was voor sommigen wel al heel ver; maar het ijs was goed. Veel kinderen reden een Persoonlijk Record(PR). Voor anderen werd het de eerste tijd, zodat je weet wat je volgend jaar kunt verbeteren. Aan het eind waren er veel trotse kinderen; bij de prijsuitreiking vielen veel kinderen in de prijzen en de ouders, opa’s en oma’s waren trots en blij dat ze er eindelijk weer bij kunnen zijn!

Ga naar de uitslagen

Mocht je het nou zo leuk vinden, dat je denkt: ik wil vaker wedstrijden schaatsen. Kijk dan op de site van de KNSB>onze sporten>langebaan>wedstrijden. Ook andere ouders helpen je graag verder.

Junioren en Senioren

De junioren en senioren moesten 500 en 1000 meter afleggen in zo min mogelijk tijd. Er waren een aantal ouders die ook meededen en voor het eerst hun kinderen vanaf het ijs een wedstrijd zag rijden. Ook een leuke ervaring. Trotse ouders en kinderen over eigen prestaties. Ook dat is een leuke extra van de clubkampioenschappen! Er waren sowieso veel mensen die voor het eerst een wedstrijd reden en dat was voor de meesten meteen een heel leuke ervaring. “Ik ben niet gevallen”, “nu heb ik volgend jaar een tijd om te verbeteren”, “ik vond het echt een heel leuke ervaring”, zomaar wat quotes van deze eerste wedstrijdervaringen.

Ook hier veel mooie PR’s en kleine teleurstellingen over net niet verbeterde PR’s, net niet onder de 2 minuten op de 1000 meter of een val. Voor heel veel mensen was er daarna een prachtig ontworpen medaille!

Het was al met al super gezellig en super goed georganiseerd door onze enthousiaste wedstrijdleiding en professionele jury, coaches en jeugdbegeleiders. Wat een mooie vereniging hebben we toch dank zij de vele vrijwilligers! Bedankt allemaal weer voor het mooie schaatsseizoen.

Intussen hebben de wedstrijdskeeleraars de eerste training er al weer opzitten en is de eerste fietstraining gereden en waren we veilig voor donker thuis: op naar een mooie schaatszomer om weer in goede conditie het ijs weer op te kunnen in september.

Uw verslaggever,
Lutske Lindeman


Eén reactie op “DKIJV clubkampioenschappen (inclusief uitslag)”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Hi Lutske, wat een leuk stukje. Mooi dat je dit op je genomen hebt.

Laat een reactie achter