Debutantenbal! – Wedstrijdverslagen 28 en 29 januari

Laat onderaan je reactie achter!

Geen tiara’s, baljurken en gala-uniformen, maar strak afgeklede blauw witte schaatskleding. Afgelopen weekend stond in het teken van de nieuwkomers in het wedstrijdcircuit.


Grefrath 28 januari 2023

Te beginnen met Grefrath waar een aantal handgeselecteerde nieuwe rijders in alle pupillen categorieën waarvan elk 1 jongen en 1 meisje vanuit het jeugd schaatsen konden meedoen.

Veel ouders vinden de reguliere wedstrijden op de zondagochtend bij de uithof wel erg vroeg, Dus zo’n wedstrijd in Duitsland moest wel kunnen.

Dus om half vijf morgens liep de wekker op zaterdagochtend af.

Want ook het energieverbruik heeft de ijsbanen bij onze oosterburen geraakt. Hun oplossing is om het totale schaatsseizoen drastisch te verkorten, om die reden was de aanvangstijdtijd van de wedstrijd ook al om half negen. Ruim 1,5 uur eerder dan andere jaren.

Na twee uur reistijd konden coach Amanda en ik de kinderen en ouders ontvangen.

De uitnodiging van Grefrath kwam pas laat en door het korte tijdsbestek kwamen we uiteindelijk 2 jongens tekort om het team compleet samen te stellen.

Dat mocht de pret niet drukken en iedereen stond vol overtuiging aan de start om een goede tijd neer te zetten.

Al was het voor de coaches erg lastig om de tijden te noteren, afgelopen zomer had het rondenbord continue aangestaan en die gebruikte toch wel veel stroom, dus die stond nu voor het gemak uit.

Ter compensatie werden de tijden onverstaanbaar door een schelle luidspreker geschald. Gelukkig werd er verslag gedaan op de radio via WDR2 wat wij niet konden ontvangen.

Voor bijna iedereen een eerste echte wedstrijdervaring met de 300 en 500 meter en er is nu een uitstekende basis neergelegd voor iedereen om te gaan verbeteren.

Na intensief teamoverleg werd de volgorde en tactiek bepaald voor de estafette.

Het concurrerende team zat naast ons en luisterde onopvallend mee, Dus gaven we informatie waar ze werkelijk niets aan hadden.

Ter plekke werd door ons de hoefijzer tactiek verzonnen en door Amanda “gelekt” naar de andere kant van de bank.

Helaas mocht dat niet helpen en DKIJV is als team hopeloos laatste geworden, Al heeft het tekort aan rijders wel zijn weerslag gehad op de totale puntentelling. want individueel is er gewoon goed gereden.

CategorieNaam300 m500 m
Dames E1Jie Yun Wu49.44 SB1:23.00 PR
Dames E2Anne van Rooijen46.51 SB1:31.32 PR
Dames D1Sara van der Goes36.701:00.29
Heren D1Matthias Tam37.44 SB1:03.32 PR
Dames D2Noa van Leeuwen34.7457.80 PR
Heren D2Jie Yuan Wu36.99 SB1:06.18 PR

De revanche afspraak om volgend jaar om als team ijzersterk terug te keren is al gemaakt, Door haar leeftijd zullen we afscheid moeten nemen van Noa, maar dat geeft ruimte voor nieuwe Grefrath debutanten.


De Uithof 29 januari 2023

Omdat het programma naar voren was geschoven kon ik op tijd zijn voor het jeugdschaatsen en de nieuwe debutanten voor de zondag wedstrijd nog even aanspreken.

Want zondagochtend om 7:30 stonden rijders klaar die op de mail van de TC en de jeugdschaats coördinator hadden gereageerd om met een dag licentie een 100m, 300m en 500 meter te rijden.

Een pittig programma voor de nieuwkomers en het starten in kwartet was toch wel even wennen maar alles werd met een grote glimlach afgewerkt.

Voor de allerkleinsten is een 500 meter rijden uitzonderlijk, Dus het kan nog wel een tijd duren voordat die tijden weer scherper gezet kunnen worden.

Bij een debutantenbal horen uiteraard wat adellijke verplichtingen, dus het is Noblesse oblige om schaatsers van een andere vereniging te begeleiden wanneer daar geen eigen coachbegeleiding is.

Tussendoor mocht ondergetekende daarom zelf zijn debuut maken als coach op de 3000m welke ook op de zondagochtend werd afgewerkt.

En dat was best even een pittig debuut, twee rijders coachen die in dezelfde rit zitten.

Eenmaal thuisgekomen was het wel tijd om even met de benen omhoog op de bank te gaan liggen.

CategorieNaam100m300 m500 m3000m
DPCVera Chen16.6846.89 SB1:15.11 PR 
HPFAert van der Goes28.46 SB1:11.24 SB2:11.91 PR 
DPFNoa Chen18.79 SB56.96 SB1:35.21 PR 
DB2Pip Ypenburg   5:52.68
HB1Matthijs Wijk   5:23.68
HB1Liam Dias d’Ullois   5:05.77 PR


Oproep

Alle jeugdschaatsers van de zaterdagavond die dit lezen en graag ook wat meer training willen hebben om echt hard te gaan rijden dan is dat mogelijk.

Elke woensdag en vrijdag om 17:00  is er de mogelijkheid om jou schaats techniek naar een hoger niveau te brengen. Meer ronden, meer techniek, meer snelheid en vooral meer ruimte op de baan.

Aanmelden bij de TC of jeugd coördinator is noodzakelijk want zonder tijdelijke pas kom je niet binnen.

Mocht je meer vragen hebben loop dan even naar de vaste trainers van groepje 19 of 17 op zaterdagavond.

Dit was mijn eerste en laatste schaats wedstrijdverslag van dit schaatsseizoen, want binnenkort ga ik iedereen weer bestoken met nieuws over het Inline skaten voor het aankomende seizoen.

Waar wij hopelijk weer een hoop debutanten mogen verwelkomen.

Uw verslaggever,
Serge van der Goes


Laat een reactie achter