Clubkampioenschappen 2023 (verslag, uitslagen en podiumfoto’s)

Laat onderaan je reactie achter!

Pieken op het juiste moment. Vele topschaatsers willen op hun best zijn op bijvoorbeeld een wereldkampioenschap en richten hun hele seizoen daar op in. Veel DKIJV leden richten zich waarschijnlijk op die andere belangrijke wedstrijd: de clubkampioenschappen. En pieken deden ze!

In het laatste weekend dat er nog ijs lag op de 400 meter baan van de Uithof had DKIJV de eer deze mooie wedstrijd te organiseren. Maar liefst 126 jonge en minder jonge leden durfden op 26 maart de uitdaging aan. Een seizoen lang training gehad door die toptrainers van de club, dat moet toch wel vruchten hebben afgeworpen? De klok zou het uitwijzen.

Pupillen

Onder een zeer gezellige sfeer gingen de pupillen rond 15:50 het ijs op. Goed begeleid door vrijwilligers die op het ijs de jongste kinderen opvingen. Onder enthousiaste aanmoedigingen van onder andere papa’s, mama’s, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s raceten de kinderen naar supertijden! Trots konden ze allemaal na 2 afstanden weer hun schaatsen uit trekken (waarschijnlijk voor de laatste keer dit seizoen).

Daarna was het wachten op de prijsuitreiking. Dat kon gezellig na kletsend in het restaurant, of de pupillen konden zich vergapen aan de junioren en senioren die hierna het ijs op gingen.

Natuurlijk lang niet het belangrijkste onderdeel van de dag (alle deelnemers waren winnaars), maar de podiums van alle categorieën waren om een ringetje te halen. Als je het pupillen wedstrijdrijden het afgelopen seizoen een beetje hebt gevolgd, werden veel medailles volgens verwachting verdeeld, maar hier en daar waren er zeker verrassingen te bespeuren!

Onderaan dit verslag zijn links te vinden naar de officiële uitslag en foto’s van de podiums.

Update 17/04: Het was uw verslaggevers in eerste instantie ontgaan, maar Maud van Coevorden heeft in haar eerste wedstrijd zelfs een clubrecord gereden bij de dames pupillen F E. Gefeliciteerd Maud!

Junioren en ouder

Terwijl veel pupillen al aan een welverdiende warme chocomel zaten, begon het kampioenschap voor de iets minder jonge leden van de club. Niet minder fanatiek werd in deze categorieën gestreden voor PR’s, ereplaatsen en eeuwige roem.

Geoefende wedstrijdrijders traden aan tegen schaatsers die hun eerste wedstrijd van het seizoen reden. Het maakte de ritten niet minder interessant.

Nadat de 500 en 1000 meter waren afgesloten kon er goed gehumeurd gewacht worden tot de klassementen waren opgemaakt.

Massastart

Afsluitend was er, als nieuw spektakelstuk, een massastart in twee snelheden. Een A groep voor de snelsten en de B groep voor de ook best wel snellen. De B groep had na 3 ronden en tussensprint en de A groep na 4 en 8 ronden.

Omdat het een nieuw onderdeel was kregen we eerst duidelijke instructie van de jury.

De tussensprint bij de B groep was spannend met een andere winnaar dan bij de eindsprint. Bij de A groep was het schaatsen spectaculair al was de uitslag minder spannend. Daar werd de strijd bepaald door onze op nationaal niveau schaatsende toppers, zowel bij de heren als bij de dames. “Dat ziet er zo makkelijk en sierlijk uit” werd op de tribune verzucht. Daarna volgden nog een aantal sprints tussen het tweede en het derde peloton.

Na afloop rood aangelopen en vooral blije gezichten na deze ontzettend leuke en goed georganiseerde extra uitsmijter van het CK. We zijn hiermee als club weer een ervaring rijker!

Jury en alle andere medewerkers aan ons eindspektakel enorm bedankt!

Uitslagen en foto’s zijn weer onderaan het artikel te vinden.

Uitslagen en Foto’s

Al met al weer een geslaagd kampioenschap en een prachtige afsluiting van het seizoen! Alle tijden en uitslagen zijn hieronder te vinden. Ook zijn alle podiumgangers op de foto gezet.

Uitslagen (inclusief massastart)
Podium foto’s

Uw verslaggevers,
Lutske Lindeman en Ruud Linnenbank


Laat een reactie achter