DKIJV Shorttrackers in actie in Bergamo

Laat onderaan je reactie achter!

17, 18 en 19 februari vond de derde StarClass competitie voor junioren C/D plaats. De StarClass is een serie van internationale wedstrijden, waarvoor je je kan kwalificeren door een bepaalde limiet te rijden. Deze driedaagse competitie voor jonge shorttrackers werd ditmaal georganiseerd in Italië. De eerdere twee wedstrijden waren in Duitsland (Rostock) en België (Hasselt). Stian, Tamar, Louisa, Nina en Oskar kwamen met z’n vijven namens DKIJV in actie in het IceLab van het mooie Bergamo.

De organisatie in Bergamo was wederom super, zoals ook voorgaande jaren. Op donderdagavond kon het ijs worden verkend, iets wat toch wel vertrouwen geeft en fijn is na een lange autorit. De volgende dag kregen de rijders bij aanmelding een goodiebag met o.a. een mooi wit sportshirt met opdruk van Bergamo. Langs de baan konden de rijders het hele weekend gratis Italiaanse lekkernijen, zoals abrikozentaart en focaccia, en warme zoete thee pakken. De wedstrijden waren goed georganiseerd en waren voor het thuisfront te volgen via een professionele livestream. Er waren zelfs wat jonge DKIJV-shorttrackers die hun clubgenootjes volgden vanuit Nederland. De Italiaanse speaker droeg nog eens extra bij aan het internationale gevoel van deze competitie. Wat is er leuker dan je naam in het Italiaans te horen omroepen. De ouders leerden ook een woordje Italiaans, zoals de falsa partenza (een valse start), of de attacco externo (een aanval buitenaf), en genoten van de Italiaanse koffie. Tussen de wedstrijden door werd er buiten op het voetbalveld naast de ijsbaan door de shorttrackers lekker samen gevoetbald. Mooi om te zien dat taal hierbij geen barrière vormde en de verschillende nationaliteiten door het shorttracken met elkaar verbonden zijn.

Naast alle gezelligheid werden er ook mooie sportieve prestaties verricht en werd er veel wedstrijdervaring opgedaan; hoe zorg je ervoor dat je niet te laat maar ook niet te vroeg in de heatbox bent, wat is je wedstrijdplan en kun je dit volhouden tot de finish, hoe start je explosief maar zonder te vroeg te bewegen, of hoe start je met een slechte startpositie, hoe verdedig je je plekje als je ‘in the pack’ rijdt, hoe blijf je overeind als je hard naar binnen wordt geduwd, hoe haal je rijders in die twee koppen groter zijn, hoe behoud je je snelheid als de rijders voor je ineens op de rem trappen, hoe blok je andere rijders als je op kop rijdt, en haal je buitenom in of is het beter als je dit binnendoor doet? Allemaal dingen die je kan trainen, maar die in een wedstrijdsituatie op scherp worden gezet en superleerzaam zijn voor deze jonge shorttrackers.

Al met al was dit voor iedereen weer een bijzondere ervaring. We verheugen ons nu al op het volgende seizoen!

Uw verslaggever,
Angela Loman

Fotocredits: Coen van Kranenburg


Laat een reactie achter