NK Jeugdmarathon in Groningen

Laat onderaan je reactie achter!

18 februari was het NK Jeugdmarathon in Groningen. We moesten om 6:00 uur opstaan, om op tijd te kunnen inrijden. We waren ruim op tijd en we kwamen allemaal door de materiaalcontrole heen. Tippi haar transponder bleek leeg te zijn, maar ze hadden er genoeg te leen.

Voor de pupillen werden eerst series gereden. Als je bij de eerste 13 zat mocht je door naar de finale. Bij de pupillen B meisjes reden van DKIJV Lotte en Sara mee. Ze konden het tempo goed bijhouden. Lotte was 5de  en Sara was 13de, .dus beide mochten naar de A-finale.

Bij Pupillen A meisjes reed Tippi mee. Zij reed een goede race, maar wel gereserveerd om energie over te houden voor de A-finale. Ze kwam als 7de over de finish. Bij Pupillen A jongens reed Rune mee. Die deed erg zijn best. Dat was erg spannend. Volgens de live-tijdwaarneming kwam hij 13de over de finish, maar tellend naar kinderen 14de over de finish. We moesten een tijdje wachten voordat bekend werd of hij door mocht naar de A-finale. Uiteindelijk bleek hij toch 14de te zijn. Dus dat was wel erg jammer.

Daarna kwamen de junioren C. Hier was geen serie meer, dus die moesten het in 1 keer goed doen. Zij stonden dan ook met meer dan 50 aan de start. Bij de jongens reed voor DKIJV Bram mee. Bram bleef goed in het peloton en eindigde op een mooie 9de plek.

Kijken naar de Junioren C

Toen werden de A-finales van de pupillen gereden. Bij de pupillen B, reed Lotte erg goed, en kwam als 11de over de finish. Sara lukte het niet meer om het peloton bij te houden, maar heeft wel steady state doorgereden en kwam als 21ste binnen.

Bij de pupillen A, zat Tippi achteraan in het peloton. Ze raakt iedere keer ingesloten, en het lukte niet om binnenlangs er voorbij te gaan. Het laatste rondje besloot ze toch buitenom te gaan, en haalde toch nog 5 mensen in. Uiteindelijk goed voor een 14de plek.

Vanaf de A-finales was het mogelijk om mee te kijken met een live-stream. We hebben beelden gezien van DKIJV-supporters thuis. En die bleken beter op de hoogte te zijn van het wedstrijdverloop (wie gevallen waren) dan de supporters in Groningen. 

Ondanks niemand van ons op het podium stond, zijn we voor de prijsuitreiking wel gebleven. Dat gaat toch wat officiëler als in de Uithof. Na de prijsuitreiking gingen de junioren A en B van start. Voor DKIJV startten Mathijs en Veerle nog. Die hebben we niet meer aangemoedigd. We zijn naar Uithof gegaan voor het Jeugdschaatsen omdat de groepsfoto werd gemaakt. En het zou jammer zijn als 3 meiden van groepje 19 niet op de foto zouden staan.

Noot van de redactie: Matthijs Wijk is uiteindelijk 41ste geworden. Veerle van Koppen is bij de Dames Junioren A na een prachtige solo Nederlands Kampioen geworden! Gefeliciteerd Veerle! Een interview met haar over hoe zij de race heeft beleefd is hier terug te zien.

Veerle deed in 2016 ook al mee

Het was een lange, vermoeiende dag, maar het was een leuke ervaring en we waren blij dat we mee mochten doen. Hopelijk volgend jaar weer.

Uw verslaggever,
Tippi Verbree


Laat een reactie achter