Terugblik op de ALV 2023

Laat onderaan je reactie achter!

Op 8 juni is de ALV van DKIJV gehouden, de jaarlijkse bijeenkomst waarbij het bestuur verslag doet en verantwoording aflegt over alle zaken van het afgelopen (boek)jaar. Als lid word je tijdens zo’n avond goed bijgepraat, krijg je inzicht wat er allemaal speelt binnen de club, kun je vragen stellen of kun je aandachtspunten naar voren brengen. Een verslag hiervan was nog niet geplaatst en heeft u hierbij nog tegoed.

Een kleine groep van ca. 30  betrokken leden was aanwezig op deze avond waarop maar liefst 14 punten op de agenda stonden. Voorzitter Jan Martijn Metselaar heeft ons er echter vlot en vakkundig doorheen geloodst. Naast de gebruikelijke zaken zoals het vaststellen van de notulen van 2022, het jaarverslag van de secretaris, het financieel jaarverslag van de penningmeester, de begroting van 23-24, de bevindingen van de kascontrolecommissie en de decharge van het bestuur zijn er ook een aantal agendapunten gepasseerd die we hier willen belichten.

Nieuwe secretaris

We hebben afscheid genomen van Karen Huizer als secretaris van DKIJV. Jarenlang was Karen degene die ons berichtte over inschrijvingen, lidmaatschappen, trainingsuren en alle andere zaken die achter de schermen speelden. Karen heeft dit altijd met veel plezier en toewijding gedaan maar heeft nu het stokje over gegeven aan Daan Coesmans. Karen bedankt voor alles! En Daan: we hopen veel van je te horen…

Afscheid Karen Huizer
Presentatie Daan Coesmans

DKIJV naar de toekomst 

Voorzitter Jan Martijn heeft verteld dat het bestuur een toekomstvisie voor DKIJV wil gaan opstellen. Dit met het oogpunt op verschillende zaken. Zo is het clubhuis dusdanig verouderd dat dit niet meer toekomstbestendig is. Er wordt groot onderhoud ingepland, daar is budget voor, maar het is belangrijk om na te denken wat we als vereniging met dit clubhuis willen blijven doen. Daarnaast is ook duidelijk geworden dat een eventuele verplaatsing naar het terrein van de Spartaan in Rijswijk en een mogelijk te ontwikkelen skeelerbaan aldaar, definitief van de baan is. Blijft wel nog steeds de ambitie staan om het inline skaten binnen de club meer ruimte te geven met een eigen skeelerbaan Een nieuw clubhuis zou daar goed bij kunnen passen. Er lijkt zich nu een kans voor te doen in Delft waarover het bestuur verkennende gesprekken voert met de gemeente. Het is boeiend om hierover na te denken en het bestuur roept leden die willen helpen bij het opstellen van de toekomstvisie op om zich te melden bij het bestuur. Leden die liever de handen uit de mouwen steken en willen helpen bij het groot onderhoud van het clubhuis kunnen zich bij Anne Schouten melden.

Situatie Uithof

Was er bij de start van het schaatsseizoen in 2022 nog volop onzekerheid over het wel of niet open blijven van de Uithof, dit seizoen staan de seinen gelukkig op groen: er kan dit seizoen weer gewoon geschaatst worden. De situatie rondom de energiekosten blijft echter zorgelijk. In 2022 hebben alle schaatsverenigingen die op de Uithof schaatsen zich verenigd in de stichting Schaatsbelang Zuid-Holland. Binnen deze stichting wordt de situatie rond de Uithof gemonitord en wordt ook vooruit gekeken naar alternatieve schaatsmogelijkheden binnen de provincie. Daarnaast is  Schaatsbelang ZH een belangrijke gesprekspartner voor de Uithof directie. Wil je hier meer over weten dan kun je kijkje nemen op de site van Schaatsbelang ZH ( https://www.schaatsbelangzh.nl/ ) of Jan Martijn vragen.

Handen nodig in commissies

Binnen een grote en gezonde vereniging als DKIJV is de inzet van leden essentieel en is er ook altijd wel wat te doen. Op dit moment zijn er een aantal vacatures die hoognodig ingevuld moeten worden omdat bepaalde commissies anders leeglopen. De grootste gaten vallen in de volgende commissies: 

  • Langebaancommissie -over alles wat het langebaanschaatsen betreft-  zoekt 2 nieuwe leden: de opvolgers van Giel Hermans en Roland Ten Klooster. Ben je geïnteresseerd in schaatstechniek, trainingsmethodiek en hoe we onze schaatsers beter kunnen maken? Meld je aan!
  • Wedstrijdcommissie -die zorgt ervoor dat de langebaanwedstrijden verreden kunnen worden- zoekt met name iemand die het systeem van de  elektronische tijdwaarneming wil leren bedienen en kan altijd mensen gebruiken in de jurykamer. Een leuke plek voor ouders om de verrichtingen van hun kinderen te volgen en voor een kijkje achter de schermen.
  • Sponsor/kledingcommissie -zorgt voor ons fraaie tenue en de betaalbaarheid ervan-  zoekt mensen die kunnen helpen bij het optuigen van een gedegen sponsor- en kledingbeleid. Hier ligt een mooie uitdaging!

Uitreiking sportprijzen

Ook zijn dit jaar weer de 2 iconische sportprijzen uitgereikt aan de 2 leden die deze ‘verdiend’ hebben. Allereerst de Jan van Schie schaal, een prijs voor de fraaiste valpartij, uitglijer of anderszins grootste pechvogel op het ijs c.q. asfalt. Deze prijs is overhandigd aan Serge van der Goes. Onze grote aanjager en animator van het skeeleren kwam ten val tijdens de marathon van Berlijn en moest met een gebroken sleutelbeen de strijd staken. Wat een pech! Hopelijk kan de Jan van Schie bokaal het leed verzachten…

Tenslotte is de Thomas Bos bokaal uitgereikt, een prijs voor een lid dat een fraaie sportprestatie heeft geleverd. Vaak gaat deze prijs naar een aanstormend talent en zo ook dit jaar. Louisa Loman heeft de Thomas Bos bokaal uitgereikt gekregen en werd hiermee extra gehuldigd voor haar fraaie 2e plaats op de 1000 meter bij het NK Shorttrack voor junioren. Proficiat Louisa!


Laat een reactie achter