In Memoriam – Rob Bouman

Laat onderaan je reactie achter!

Op 2 mei is DKIJV’er Rob Bouman overleden. Rob leefde zoals hij dat zelf altijd zei al zo’n 13 jaar in reservetijd. In die reservetijd heeft hij alles uit het leven gehaald onder het mom van een bekend Tibetaans spreekwoord “het is beter een dag als tijger te hebben geleefd dan duizend jaar als schaap.” Na een nacht vorst stond Rob klaar gewapend met werptouw en ijspriemen om met andere DKIJV’ers uit de “Natuurijs-app” de Ankeveense plassen over te steken. Deze “waaghalzerij” haalde zelfs de voorpagina van de Gooi- en Eemlander (foto, Rob vooraan). 

Met zijn aanstekelijke enthousiasme nam hij andere clubleden op sleeptouw om op avontuur te gaan op de eindeloze Zweedse meren (foto) of dichterbij huis in het Westland of op de Rottemeren (foto, Rob helemaal rechts). ‘Rob op kop’ was dan ook op zijn lijf geschreven. Hij stond altijd klaar om de sokken te drogen van een door het ijs gezakte DKIJV’er of voor een wezenlijk gesprek. Luid en enthousiast pratend en met een vrolijke glimlach deed hij uit de doeken wat zijn tactiek of hydratatieschema was tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Rob was als snelste DKIJV’er binnen die dag. Zijn schoolgaande dochter Jasmijn leverde ook een bijzondere prestatie door als jongste DKIJV’er ooit de 200 km te volbrengen en net op tijd in het donker te finishen. Daar was hij reuze trots op.

Op de Uithof tijdens de Za-1 training kwam zijn “schaats-hark-techniek” zoals hij dat zelf met veel zelfspot noemde minder tot zijn recht in de bochten. Op de weg tijdens de Marathon van New York en Rotterdam, tijdens iconische alpenritten op de fiets, in de sneeuw tijdens een gletsjertocht of op het water in de catamaran beleefde hij vele avonturen. Hij stond ook altijd klaar om met zijn hoveniers bus de attributen van de “Mini Elfstedentocht” op de Uithof af te leveren. Als sponsor prijkte zijn naam op onze schaatspakken. We gaan zijn enthousiasme en stralende lach zeker missen, maar de mooie herinneringen blijven. We wensen zijn vrouw Annelies, zijn kinderen Jasmijn en Sietze en alle andere dierbaren veel sterkte met dit grote verlies.

Don Rolfes en Robert de Jonge

Mede namens de “Natuurijs-app DKIJV” avonturiers en het DKIJV bestuur


Eén reactie op “In Memoriam – Rob Bouman”

  1. Rein schreef:

    Verslagenheid drong bij mij binnen, toen ik, na mijn terugkeer, van mijn hoogte stage op Tenerife, vernam dat Rob van ons is heengegaan. Wij verliezen een markant DKIJV er.
    Het in memoriam van Don en Robert geven goed weer, wat voor een bijzonder mens was.

Laat een reactie achter