DKIJV op het NK Skeeleren Baan & Weg

Laat onderaan je reactie achter!

Het is bijna zover! Van 9 tot 11 mei vindt het Daiking NK Skeeleren Baan & Weg plaats in Rotterdam. Samen met SVR en SIL organiseert DKIJV dit geweldige evenement!

Met trots mag DKIJV ook melden dat maar liefst vijf DKIJV rijders aan de start staan! Sara, Tippi, Wende, Matthijs en Abel hebben zich gekwalificeerd voor dit NK.

Maak snel kennis met onze rijders!

Sara

Hoi! Ik ben Sara van der Goes en ben 13 jaar oud. Vanaf mijn 6e jaar schaats en skeeler ik al. Het skeeleren zelf vind ik leuk, maar daarnaast ook de gezelligheid met clubgenoten. Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan het NK!Wende

Hoi! Ik ben Wende en ik ben 12 jaar oud. Sinds 2021 schaats en skeeler ik bij DKIJV. En vanaf 2022 ben ik wedstrijden gaan skeeleren. Dit seizoen maak ik ook deel uit van de KNSB Talent Groep Inline Zuid-Holland. Ik vind het leuk dat ik mee mag doen aan het NK, bij het langebaan schaatsen heb ik al een aantal officieuze NK’s mogen rijden als pupil, maar nu mag ik aan een officieel NK meedoen. Omdat ik eerstejaars kadet ben, verwacht ik nog niet hele hoge klasseringen te rijden, maar ik ga mijn best doen! Ik train 3 keer per week met DKIJV en 1 keer per week met de Talentgroep. Als een training door regen niet door gaat, sta ik thuis op de schaatsplank. Naast schaatsen en skeeleren zit ik ook op turnen. Ook ga ik met de Talentgroep Centraal droogtrainingen doen voor het langebaanseizoen.

Matthijs

Hi! Ik ben Matthijs Wijk en ik ben 17 jaar oud (junior A). Dit is mijn 9de jaar op skeelers, en sinds vorig jaar train ik bij de opleidingsploeg inline ZH. Ik train 3 keer in de week op skeelers en daarnaast wielren ik nog 1 keer in de week. Ik ben enthousiast om deel te nemen aan het NK!


Abel

Hoi, ik ben Abel Meijer, ik ben 14 jaar en woon in Delft. Dit is mijn 3e seizoen inline-skaten bij DKIJV en mijn 2e seizoen bij het Talententeam Inline Zuid Holland. Ik vind het trainen en de wedstrijden erg leuk, vooral het relay onderdeel vind ik gaaf! Naast het skeeleren doe ik ook aan atletiek. Ik kijk er enorm naar uit om deel te nemen aan het NK!

Dit zijn onze 5 rijders aan de start van het NK van 9 t/m 11 mei. We zouden het fantastisch vinden als jullie hen komen aanmoedigen in Rotterdam!


2 reacties op “DKIJV op het NK Skeeleren Baan & Weg”

 1. Leon schreef:

  heel veel succes allemaal bij het NK.
  we zijn trots op jullie.

  Leon en Majoca

 2. Rein van de Velde schreef:

  Geweldig dat DKIJV met 5 rijders aan de start staat van het NK skeeleren in Rotterdam, dat mede door DKIJV georganiseerd wordt.
  Wie had kunnen voorzien dat 15 jaar geleden, op initiatief van Steef van Adrichem en Rein van de Velde, deze tak in onze mooie sport zo,n opgang zou maken. We moeten natuurlijk niet vergeten dat een aantal goede voor trekkers hebben binnen DKIJV. Zonder iemand te kort te doen wil ik Serge en Maigret een dikke pluim geven voor al hun inzet in de afgelopen jaren voor het skeeleren. Mede dank zij hun inspanning is DKIJV nu betrokken bij de organisatie van het NK. Ik wens iedereen vanaf mijn hoogte stage op Tenerife heel veel succes toe. Meedoen is al prachtig, maar winnen blijft het doel.

Laat een reactie achter