Nieuwjaarsborrel: Buitencategorie.

Laat onderaan je reactie achter!

Het was weer gezellig op de de nieuwjaarsborrel. Voor degene die er niet waren hierbij een terugblik op 2016 en een vooruitblik op 2017. Proost op een nieuwe jaar vol kansen.

Beste allemaal,

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor 2017. Dat het een gezond, sportief en vooral veilig 2017 mag worden. Marianne en Richard zijn het jaar ongelukkig begonnen. Zij zijn op de uitrijbaan in Inzell onderuit geschaatst door een aanstormend sprinttalent. Niet leuk. Bij deze veel beterschap toegewenst en dat zij weer snel op de schaats zijn.

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de naamsbekendheid van DKIJV. Meerdere keren stond DKIJV in de krant en ook op de ijsbaan in Delft is hieraan hard gewerkt met gratis schaatslessen van DKIJV. Stille krachten zijn druk met de organisatie geweest. Dank Annie, heel mooi. Het ledenaantal weten we hierdoor op peil te houden. Leon, hoeveel nieuwe jeugdschaatsers stonden gisteren op  het ijs? Ondanks de teruglopende ledenaantallen van veel schaatsclubs weet DKIJV stand te houden. Dat is goed nieuws. Het kost wel steeds meer moeite, maar het lukt steeds weer.

Wat ook goed nieuws is is dat een grote groep leden gestart is met de SL2-cursus van de KNSB. DKIJV denkt aan haar toekomst.

Iedereen heel hartelijk bedankt voor de bijdragen om van DKIJV een buitencategorie sportclub te maken. Dank Anne, voor de organisatie van deze Nieuwjaarsborrel.

En dan nu de vooruitzichten.

De winterprik ligt net achter ons en het wachten is op de volgende. De signalen staan goed. De atmosfeer is gevuld met kou. De omgekeerde circulatie, de voortdurende opbouw van hoge druk (waar de kanjers in Thialf gisteren en vandaag zo veel last van hebben), de sterke sneeuwtoename in Eurazië, de west circulatie die geheel ontbreekt (die de laatste winters verziekten), maken de kans op een echte winter groot. De goede verstaander herkende hierin natuurlijk Aad van Winden. Tijdens de laatste gewestelijke ledenvergadering gaf hij college over de kansen voor een echte winter. Kansen, dus geen voorspelling! En de kansen acht hij groot.

Ik wens jullie allen naast een gezond en sportief, bovenal een ijsrijk 2017 toe.

Winand de Fraiture, voorzitter


Laat een reactie achter