Extra informatie proefschaatsen

Voor wie

DKIJV verwelkomt elk schaatsseizoen een grote groep nieuwe kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er blijkt bij kinderen en ouders behoefte te bestaan om eerst één of meerdere proeflessen te volgen vanwege de onbekendheid met schaatsen bij een hardrijvereniging. Om hier gehoor aan te geven biedt DKIJV een serie van 4 proeflessen aan.

 

Registratie

De aanmelding gebeurt digitaal, via de website http://www.dkijv.nl/aanmelden-lid-dkijv. Na de 3e les horen wij graag of uw zoon/dochter met de lessen door wil gaan en lid wordt of dat het bij de proeflessen blijft.

 

Waar en wanneer

De proeflessen worden gegeven tijdens de reguliere jeugdschaatslessen, op 4 aaneengesloten zaterdagen van 18.30 tot 19.30 op IJsbaan de Uithof, Jaap Edenweg 10, 2544 NL Den Haag. Elke week kan er met proef-schaatsen gestart worden. Op de Uithof worden de lessen op de 400 meter baan gegeven. De jeugdschaatsers van DKIJV verzamelen zich op de 2e zittribune. We zijn herkenbaar aan de Delftsblauwe trainersjacks. Het „pleintje‟ moeten we delen met een andere vereniging. De eerste keer verzoeken wij u op tijd aanwezig te zijn en zich bij ondergetekende te melden.

 

Financieel

De kosten voor 4 lessen zijn €18,-. Voor de betaling vragen we u bij de eerste les een eenmalige machtiging in te vullen. Na de 3e les horen we graag of uw zoon/dochter lid wordt van DKIJV. Omdat het schaatsseizoen begin oktober start kunnen kinderen die vanaf 1 januari lid worden, tegen een gereduceerd tarief instromen.

Daar zijn dan de volgende kosten aan verbonden:

 Daar zijn dan de volgende kosten aan verbonden:  2017/2018*
 – Lidmaatschap DKIJV  € 27,50
 – DKIJV jack (éénmalig)  € 20,-
 – Abonnement 2013 – 2014  € 77,50
 – Administratiekosten  € 2,50
 – Lidmaatschap KNSB  € 6,-
 – Restitutie proeflessen  -€ 18,-
– Totaal  € 115,5

*Voor de verrekening van proeflessen, bij lidmaatschap krijgt u deze kosten terug, en het schaatsabonnement maken we gebruik van een machtiging voor de penningmeester.

Door het invullen en inleveren van een machtigings formulier voor de penningmeester is de betaling geregeld. Vul daarvoor onderstaand formulier in en mail het naar penningmeester@dkijv.nl
http://www.dkijv.nl/wp-content/uploads/machtiging_jeugdleden_v2.pdf

 

Organisatie

Alle kinderen die komen proefschaatsen vragen wij nog niet direct de schaatsen aan te trekken, maar zich te vervoegen naast de zogenaamde DKIJV-tribune (plein naast de 2e tribune) voor een praatje met uitleg voor de 1e les. We maken een eerste beoordeling op om uw kind direct daarna in een groepje van een gelijk niveau te kunnen plaatsen. De proeflessen worden op die manier direct geïntegreerd in de “gewone les”. Als u besluit dat uw kind lid wordt blijft hij / zij in hetzelfde groepje.

 

Welke schaatsen

De kinderen zijn welkom op Easy gliders (moderne kunststof “houtjes”), lage stalen noren (lage leren schoen) of Combi-noren met een harde kunststof buitenschoen, dus geen kunstschaatsen of ijshockeyschaatsen.
Bij Oomssport kunt u schaatsen huren. Oomssport is de eerste winkel aan uw linkerhand, als u via de loopbrug bij de Uithof arriveert. Houdt rekening met wachttijden.

 

Lid worden

Als u besluit dat uw kind lid wordt van DKIJV, hebben we naast de schaatslessen later in het seizoen verschillende evenementen voor de jeugd in petto, zoals wedstrijden, een mini-elfstedentocht, verschilende wedstrijden en een flitsend jeugdkamp. Daarnaast heeft DKIJV een sportief zomerprogramma met onder andere skeelertrainingen.

Middels nieuwsbrieven en de site www.dkijv.nl houden wij u hiervan op de hoogte. Als u nog vragen heeft, neemt u dan gerust nog even contact op.

Met vriendelijke groet

Leon van Bohemen
DKIJV jeugdschaatscoördinator
Tel. 06 – 54 26 08 21 | E-mail: jeugd@dkijv.nl

Laatst gewijzigd op 12 februari 2018 om 12:34