Shorttrack terugblik.

Laat onderaan je reactie achter!

P3311734Rijswijk, 24 april 2013 – Hallo allemaal. Even een terugblik op dit fantastische shorttrack seizoen. Ik ben dit seizoen veel langer op het ijs geweest dan alle langbaaners want zelfs in de zomer heb ik door getraind ! Dit jaar in Obersdorf waar ik een week lang in de ochtend in de hitte en s’avonds op het ijs heb getraind. Gelukkig werd dit beloond door een derde prijs op het

podium. Dit seizoen ben ik ergens anders gaan trainen namelijk in Leiden bij de shorttrackclub IHCL. Die mij erg goed hebben geholpen waar door ik dit seizoen erg grootte sprongen heb gemaakt. Ik trainde niet bij DKIJV omdat die nog geen eigen shorttracktrainers hebben. In het begin van dit seizoen heb ik tegen me zelf gezegd: hoe dan ook jij gaat het NK halen ! En dat is mij gelukkig gelukt! Het NK is super goed verlopen en ik ben heel erg te vreden met mijn 12 plaats in het eindklassement. Dit is een super leuke ervaring en daar ga ik volgend jaar ook weer voor proberen te vechten. Ook leuk was mijn derde prijs op een internationale wedstrijd in Hasselt.

De shorttrack wedstrijden verlopen vaak erg gezellig. Want je ziet elkaar steeds weer en je bent langer met elkaar in de ijshal want je mag meerdere keren rijden  op een dag. In België heb je meestal een lange pauze tussen de wedstrijden en kan je gezellig de stad in zo leer je elkaar ook beter kennen.

Terwijl alle langebaaners al lekker in de zon lagen. Was ik nog aan het bikkelen op de ijsbaan. De laatste drie wedstrijden waren in België. Het leuke van die toernooien is dat je jong en oud ziet schaatsen. En het plezier wat vooral heel erg belangrijk is ! De resultaten van dit seizoen zij zeer verbetert sinds vorige jaar. Ik heb dankzij de goede trainers van IHCL vele pr’s gereden en ook bijna alle clubrecords staan nu op mijn naam. Bij langebaan heb ik ook niet stil gestaan want elke wedstrijd heb ik het voor elkaar gekregen om daar weer een nieuw pr neer te zetten. Ik zit nu zelfs niet stil ik ben nog steeds druk bezig met shorttracken. Ik ben uitgenodigd voor de shorttrack talentengroep en daar train ik nu bij in Dordrecht op zondag ochtend, de hele zomer door. Ook deze zomer ga ik weer naar Obersdorf om daar nog harder te trainen dan dat ik al doe.  En dan verbeter ik volgend seizoen weer al die mooie tijden die daar nu al staan want we gaan natuurlijk weer voor het NK.

Daarnaast heb ik nog een uitdaging, ik ga namelijk met mijn school het Haags Montessori Lyceum de Alp d’HuZes beklimmen. Dit doe ik voor het goede doel. Nieuwsgierig geworden waar ik me voor inzet. Kijk dan op http://tyurl.org/ojZs0v Je mag me zeker nog helpen! Ik moet namelijk 2500 euro bij elkaar sponsoren..en dat is veel!

Groetjes, Emma van Zuijlen

Foto: gemaakt door Martin Slootweg – ik ben nummer 12 en sta op Jee Force shorttrack schaatsen made by SpeersSkate.



Laat een reactie achter