Medailleregen voorjaarswedstrijd en pupillen competitie

Laat onderaan je reactie achter!

Den haag, 27 februari 2015 – Vrijdagochtend voorjaarsvakantie 05:00. De wekker gaat. Nog voor ik beide dochters wakker kan maken zie ik licht in de kamers aangaan. Al snel staan ze in schaatskleding beneden en helpen het brood te smeren. Geen klachten van ‘ik ben moe’ of ‘moet dat zo vroeg’, maar er wordt juist volop gediscussieerd over de medaillekansen (wat juist voor ondergetekende zo vroeg op de ochtend weer wat te snel gaat). Een typisch voorbeeld van gedrevenheid zo niet fanatisme. Dezelfde gedrevenheid zie ik ook bij een groot deel van de DKIJV pupillen die hebben deelgenomen aan de laatste drempelwedstijd. Zelfs vakanties worden er eerder voor afgebroken…

De HVHW Voorjaarswedstrijd is de laatste van een serie van drie wedstrijden speciaal voor pupillen, samen met de Drempelwedstrijd van HVHW en de Oudejaarswedstrijd van DKIJV. Meer dan 160 kinderen van verschillende verenigingen verschenen in de serie aan de start. Sommige ervaren licentierijders, sommige nog nooit aan een wedstrijd deelgenomen. Juist voor die laatste categorie zijn de drempelwedstrijden bedoeld. In de hoop dat ze de smaak te pakken krijgen en volgende jaar licentierijder worden. De licentierijders zien de wedstrijden als een extra kans zichzelf te meten met de concurrenten…en er kunnen medailles gewonnen worden. Daarbij opgeteld dat de sfeer veel losser is dan de zondagochtend licentiewedstrijden maakt het een leuk evenement.

Van DKIJV staan deze laatste wedstrijd 26 deelnemers aan de start in een veld van totaal 100. Opvallend genoeg weten ze bovengemiddeld te scoren. In bijna elke klasse staan er wel één of meerdere DKIJV-ers op het podium. Een aantal jaar geleden was de verhouding anders. Door de gedrevenheid en beleving van plezier kan dit een mooie constante toestroom naar de ANCO selectie worden.

Kort samengevat; felicitaties voor Mare (1), Birgit (2), Amanda (2), Ezra (2), Iris (3), Rafael (2), Fabian (2), Kathelijne (1), Jelle (3), Fiorella (2) en Bob (1) voor jullie dagprijzen. En daarnaast – in vele gevallen dubbel – Mare (1), Birgit (2), Guus (3), Luuk (1), Iris (2), Lieke (3), Rafael (1), Jennifer (3), Fabian (2), Kathelijne (1), Jelle (2), Fiorella (1) en Bob (2) gefeliciteerd met de prijzen in de competitie!

De gehele daguitslag vind je door op deze link te klikken.

Het eindklassement vind je door op deze link te klikken.

Coach, verslaggever en papa op de baan,
Sebastiaan van Leeuwen

 

En er zijn ook nog foto’s!!!
[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6121980322136096705?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 


Laat een reactie achter