Marathonflits nr. 5 (2014/2015) NK marathon

Laat onderaan je reactie achter!

Breda, 27 februari 2015 – Een beetje aan de late kant, maar zeker het vermelden waard in een marathonflits. Vorige week zaterdag vond, op de zeer sfeervolle schaatsbaan in Breda, het NK Marathon 2015 plaats voor pupillen en junioren. Zelden heb ik een wedstrijd voor de jeugd

meegemaakt waar zoveel publiek op af is gekomen. Vaders, moeders, broers(jes), zussen(jes) , opa’s en oma’s , vriendjes enz. enz.

DKIJV was met 6 schaatsers in bijna alle categorieën vertegenwoordigd, alleen bij de A junioren hadden we nog geen deelnemer, maar wie weet volgend jaar.

Leuk om te weten dat enkele kampioenen van nu in 2006 op die zelfde baan in Breda het NK marathon voor de jeugd reden.                                                                                                                        Jongens pupillen B: Gerben Jorritsma.
Meisjes Junioren C: Irene Schouten en destijds ons eigen DKIJV lid Emma Engers en tegenwoordig woonachtig in Utrecht en lid van schaats- en skeeler vereniging Eemland. Emma schaatst nog steeds marathons op het hoogste niveau ).
Jongens Junioren C: Koen Verweij, Maurice Vriend, Simon Schouten en Niels Mesu(laatste 2 schaatsen Marathons in de Top Divisie)
Jongens Junioren B: Gary Hekman, Crispijn Ariens, Erwin Mesu en Tom Jelte Slagter(tegenwoordig wielrenner bij Garmin) Erwin Mesu, destijds 17e won 3 weken geleden de alt. Elfstedentocht op de Weissensee.
Meisjes junioren A: Marianne Vos, zij werd destijds 4e Misschien heeft Marianne hierdoor wel voor het wielrennen gekozen 🙂

Onze eigen DKIJV toppers deden het zeker niet onverdienstelijk, in een veld van ca. 50 deelnemers per categorie:                                                                                                                                             Meisjes pupillen B 5 ronden :
15e Kathelijne van der Giessen (Uitstekend gedaan met zeer weinig marathon ervaring, wat kunnen we volgend jaar van haar verwachten . .) De foto samen Marianne Vos hangt ongetwijfeld boven haar bed.
Jongens pupillen A 9 ronden :
36e Otto de Fraiture (met val toch een hele mooie klassering)
Meisjes junioren C 10 ronden:
38e Mariska van Zon (Zat in een groepje dat door een val van een meisje moest lossen, aanhaken wordt dan lastig als een peloton op drift raakt, er rijden hier meisjes mee die 42 sec. op de 500m hebben staan).
Jongens Junioren C 15 ronden:
23e Hugo Uijlenbroek (was knokken om er bij te blijven, maar eindigde niet ver achter de toppers in een uitgedund peloton)                                                                                                                                    Jongens junioren B 25 ronden :
9e Roel Boek (Roel was de topper van DKIJV, reed continu bij de eerste 10, zelfs een aantal ronden bij de eerste 5, alleen in de eindsprint kwam Roel te kort tegen het geweld van ervaren mannen als Bart Hoolwerf en Rick Qualm die nu al hun rondjes rijden in de C divisie van de Marathon competitie).
37e Jesse Nijkamp (weer een ervaring rijker, ietsje harder trainen, en je zit volgend jaar bij de eerste 15-20 of nog beter)

Al met al een zeer geslaagd NK voor onze deelnemers EN een ervaring rijker. Tussen het geweld van zeer vele gewestelijke rijders hebben zij zich goed staande gehouden.

Wellicht is dit een aansporing voor de andere jeugd om volgend jaar ook aan de marathoncompetitie deel te nemen. De eerste 6-7 uit de Ooms cup competitie op de Uithof plaatsen zich namelijk automatisch voor dit NK.

Uw enthousiaste verslaggever,
Wim Uijlenbroek

2015 02 nk marathon 2

 

2015 02 27 nk marathon pupillen


Eén reactie op “Marathonflits nr. 5 (2014/2015) NK marathon”

  1. Michel schreef:

    Mooi gedaan, DKIJV mannen en dames!

Laat een reactie achter