Een oude club met een nieuwe tent

Laat onderaan je reactie achter!

…inclusief de foto’s en de uitslag van het CK inline skaten 2016.

Al aan het begin van het Inline Skate seizoen van dit jubileumjaar van DKIJV, heb ik moeten constateren dat de vorig jaar aangeschafte partytent weinig feest geeft als je hem wilt opzetten. Niet alleen de ingewikkelde buizenstructuur en klemmetjes van inferieure kwaliteit, maar ook het ontbreken van de haringen noopte destijds tot het in de open lucht trotseren van de barre weersomstandigheden waaronder de eerste landelijke wedstrijd moest worden verreden.

Hoe anders is de situatie nu tijdens de tweede editie -die van vorig jaar ging niet door vanwege het geringe aantal aanmeldingen- van het Clubkampioenschap Inline Skaten. Prachtig weer en een niet te hoge temperatuur. Hoewel ik namens de vereniging onlangs een heuse “Easy Up” partytent van hoge kwaliteit heb aangeschaft, maak ik me geen illusie over het gemak waarop deze opgezet kan worden. Wel ga ik er vanuit dat met meerdere personen dit een klus wordt die te klaren is. Na het, volgens Antwan “nutteloos want alles spreekt voor zich”, lezen van de gebruiksaanwijzing staat binnen een te overzien aantal minuten de tent fier overeind. De gekozen marineblauwe kleur blijkt wonderwel te matchen met het Delftse blauw van de DKIJV-vlag. De mooie witte biezen op het dak maken de kleurmatch daarbij helemaal af, waardoor dit een dag lijkt te worden die niet meer stuk kan gaan.

Al gauw blijkt dat iedereen een rekensommetje aan het maken is om de eigen positie op de ranglijst te voorspellen. Anne komt namelijk als eerste melden dat hij vandaag toch zeker tweede gaat worden achter Martin -bij gebrek aan andere tegenstanders wel te verstaan-. De wedstrijd die na de voorbereidingen volgt is er één waarbij het plezier voorop staat en de sfeer als vanouds des DKIJV is; gezellig dus. Jammer is het wel dat mijn eigen dochter komt te vallen. Zij staat echter meteen weer op en lijkt zo op het eerste gezicht niks te hebben. Helaas blijkt na aankomst niets minder waar en heeft ze naast een aantal schaafwonden, een stuk pak ook nog een diepe verwonding opgelopen op haar elleboog. Toch maakt ook zij de wedstrijd net als alle anderen af, waarna een feestvolle prijsuitreiking kan plaatsvinden. Daar wacht iedere deelnemer een verrassing namelijk een “gouden” herdenkingsmunt aan deze leuke dag. Zo eindigt het Clubkampioenschap voor iedereen met “goud”.

Na het vrolijke kampioenschap vervolgt het programma nog met een echte barbecue. Hiervoor is een cateraar ingehuurd, die een partytent bij zich blijkt te hebben die van dezelfde makelij is als onze eigen nieuwe DKIJV partytent. Antwan en ik kijken elkaar vragend aan als wij ons afvragen hoe de man van de catering deze tent in z’n eentje heeft opgezet, terwijl wij toch echt dachten dat 4 personen het minimum is om deze tent uit te klappen. Een vraag waarbij we voorlopig alleen maar naar het antwoord kunnen gissen, maar die de afsluiting van deze feestelijke dag in het jubileumjaar er niet minder om maakt. Een dag om nooit te vergeten.

Uw verslaggever,
Henk de Vos

Uitslag DKIJV CK inline skaten 2016

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/108083384791377898161/albumid/6298411165959498817?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]


3 reacties op “Een oude club met een nieuwe tent”

  1. Juliette schreef:

    Wat een super leuke foto’s Henk. Veel dank. En de organisatie natuurlijk ook een dikke en grote pluim voor het regelen. Het was hier en daar reuze spannend… We hebben weer genoten. De Rieffjes

  2. Rob Kleiweg schreef:

    Leuk verslag en mooie foto’s!!

  3. Wim schreef:

    Ik sluit mij aan bij mijn voorgangers, organisatie van de wedstrijd EN BBQ was helemaal top! Verdiend absoluut meer deelnemers. Wie weet volgend jaar!!

Laat een reactie achter