DKIJV Clubkampioenschappen Inline zijn hot!

Laat onderaan je reactie achter!

Zondag 18 juni was het tijd voor het DKIJV Clubkampioenschap Inline. Met temperaturen die de 30 graden naderden werd ‘camping DKIJV’ geopend in Nootdorp. Rond het strijdtoneel werden tentjes, parasols en stoelen neergezet. 

Jammer genoeg liet de stroomvoorziening ons in het begin wat in de steek zodat we met enige vertraging aan het kampioenschap konden beginnen. Spannend, want veel kinderen en een enkele master hadden nog nooit eerder een wedstrijd gereden.

Slalom en series

Daarna was het tijd voor de series en een slalom voor de allerkleinsten. Als volleerde slalommers gingen Isis, Sara, Klaudia, Benne en Sean rond de pionnen. Niemand die een poortje miste! Dit onderdeel was duidelijk goed geoefend tijdens de trainingen. De wat grotere kinderen maakten zich op voor de series. Afhankelijk van je leeftijd rijd je met meerdere rijders een aantal rondjes. Sommige dames en heren zijn zeer aan elkaar gewaagd dus er werd snel en soms tactisch gereden.

Kraai of doping?

Bij de masters ontketende zich een ware strijd tussen de Masterminders Sebastiaan, Koos en Martin, nadat ze eerst Jacques het kopwerk hadden laten opknappen. De drie in het rood-blauw gehulde heren hielden het spannend tot de laatste bocht. Koos kon deze bocht wat moeilijk houden en Sebastiaan schoot hem voorbij. Martin beweerde na een verloren eindsprint dat dit kwam door een enorme kraai (denk daarbij aan armbewegingen die een spanwijdte van minstens een meter aangeven). Martin zelf over het voorval: “In de bocht zat midden op de baan een enorme zwarte kraai. Ik kon niet uitwijken en reed over de staart van het arme beest heen dat vervolgens tussen mijn benen vloog.” Des te vaker hij het verhaal vertelde, des te groter werd de zwarte vogel. De jury is nog geen kijken of ze het mogelijk gewonde dier langs de baan zagen maar er was geen veertje te vinden. Besloten werd daarom om Martin na de marathon aan een dopingtest te onderwerpen. Of was hij misschien toch bevangen door de hitte?

Marathon

Het evenement werd in alle categorieën afgesloten met een marathon. Hoe ouder de deelnemers, des te meer rondjes ze moesten afleggen. Gelukkig ben je wel klaar als de eerste rijder in jouw categorie over de finish komt. Dankzij de aanmoedigingen van de speaker was de strijd goed te volgen door de toeschouwers. In een aantal categorieën werd flink gestreden. Sommige jonge rijders waren zo vermoeid dat ze over hun eigen skeelers struikelden. Dit leverde een paar valpartijen op maar gelukkig zonder dat de EHBO-ploeg hoefde uit te rukken. Deze bikkels gingen uiteindelijk toch nog over de finish. Bij de pupillen drie won Stian alle onderdelen met overmacht maar was het spannend wie er met het andere eremetaal van door zouden gaan. Was Bekir nog de snellere op de sprint, in de series en de marathon ging het voornamelijk tussen de broertjes Delpeut. Deze strijd werd gewonnen door Quin gevolgd door Neil.

Familiestrijd?

Bij de dames pupillen 2 was het super spannend omdat zowel Jiran als Mare elk een onderdeel hadden gewonnen. Ze lieten daarom het zware kopwerk over aan Fiene en reden in de luwte hun rondjes. Het laatste rondje sprintte Jiran weg en Mare kwam dichtbij maar kon haar wiel net niet meer voor bij dat van Jiran zetten. Fiene werd derde, en Emma en Meike wisselden dit keer stuivertje. Bij de pupillen 1 was het ook een spannende strijd. Eerste werd Rafael, die ook Amanda en Iris wat kopwerk liet opknappen. Uiteindelijk liet hij het laatste rondje zien dat hij toch echt harder kan rijden dan de dames en sprintte hij weg. Amanda werd tweede maar Lieke en Iris wisten het ongekend spannend te maken. Wie werd er derde? Gé moest kijken wat de transponder zei. Het bleek Lieke die het eerste haar skeeler over de finish wist te drukken. In de achterhoede werd nog een mooie strijd gestreden door Lucas en Maik. Dat je recht af moet sprinten wist Maik nog niet waardoor hij met wat gezwier net voor Lucas wist te finishen. Siebe die heel goed had gereden op de andere afstanden kon door een enorme blaar helaas niet meer de marathon rijden. Alle kadetten en junioren B en A streden tegen elkaar. Al gauw ging een kopploeg van Hugo, Hidde, Joppe en Jelle aan de leiding. Gevolgd door Mert en daarna door Fabian en Jennifer, die goed stand wist te houden tussen de heren. Ook hier was het spannend tot aan de streep. Hugo won. Maar wie was er tweede? Weer een strijd tussen de families Rieff en Kleiweg… Was het Joppe of toch Jelle? Een fotofinish moest dit keer uitkomst bieden. Het werd Jelle met een teenlengte of 8 duizendste sec. verschil. Bij de masters was het weer het Mastermind drietal dat om het eremetaal streed. Kirsten, Jaques en Serge reden dapper hun rondjes en finishten nadat het drietal over de streep was gekomen.

Prijsuitreiking

Gelukkig waren er daarna heerlijke koele drankjes en een snoepje voor de rijders die even bij moesten komen van alle inspanningen. Na flink wat rekenwerk door de jury was het tijd voor de prijsuitreiking. Voor iedereen was er een mooie medaille en iedereen mocht op of naast het prachtige podium staan. Onder luid applaus ontving iedereen zijn of haar medaille en er werd zelfs nog een groepsfoto gemaakt. Volgend jaar weer? Maar dan graag met een verkoelend briesje en dan steken we ook weer een BBQ aan. Doordat het clubkampioenschap dit keer midden in de proefwerkweek viel en op Vaderdag was het animo voor een BBQ dit jaar helaas niet groot genoeg. Maar wat hebben we genoten van spannende wedstrijden. Speciale dank gaat uit naar Kirsten, Leon en Edgar voor de organisatie, Gé, met al zijn apparatuur, zonder wie we nooit hadden kunnen starten en aan onze super speaker Rob Kleiweg. Jullie waren geweldig en het DKIJV Clubkampioenschap Inline was (bloody) hot.

Kijk hieronder voor de uitslagen per onderdeel en tot volgend jaar:
Uitslagen Clubkampioenschap DKIJV 2017

En Klik op onderstaande link voor alle foto’s:
https://goo.gl/photos/RMhAG9hrxP7AS1sV9

P.S. Maandag tijdens de training hadden verschillende rijders hun medailles nog om. Zo leuk om te zien. 😉

Uw verslaggever,
Juliette Rieff


Laat een reactie achter