Chamonix 2 daags Shorttracktoernooi

Laat onderaan je reactie achter!

Chamonix 5 augustus – Vandaag is het zo ver de eerste wedstrijddag.  Sara, Emma en Constanze hebben er erg naar uitgekeken. Er zijn meer dan 100 deelnemers uit de volgende landen: Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, België, Italië, Zweden, Kroatië. Luxemburg en zelfs Argentinië De dag verloopt wat chaotisch omdat het warming up tijdstip tot op het laatst onbekend is.

Normaal weet je deze minstens een dag van te voren. Sara rijdt als eerste. Haar 500m is direct een groot succes. Ze eindigt achter Wendy Peeters, Gioya Lancee, een Française en een meisje uit Italië op de 5e plek maar wel met een nieuw PR. In haar halve finale wordt ze 4e. Ook in haar finale rit wordt ze 4e maar wel weer met een nieuw PR.

Constanze en Emma rijden bij de junioren C meisjes. Ze rijden vandaag de 1000m. Emma wordt in de heats 4e maar wel met een nieuw PR. Haar halve finale weet ze zelfs te winnen. Ze komt in de C finale die ze ook weet te winnen. Constanze de diesel onder de 3 DKIJV’ers is erg blij dat vandaag de 1000m verreden word. Ze heeft wat geluk door een val partij en blessure van een ander meisje. Hierdoor kan ze zonder voluit te gaan 2e worden in haar rit. In haar halve finale wordt ze 4e. In haar B finale wordt ze weer 4e helaas niet met een PR waar ze stilletjes op gehoopt had. Het seizoen moet eigenlijk nog beginnen en de records komen heus nog wel.

Chamonix 6 augustus –  Het wordt een lange dag met de warming up om 9.40 uur en de huldiging om 22.45 uur. Sara rijdt vandaag de 333m en Emma en Constanze de 500m. Sara wordt in haar heat 4e. In de halve finale weet ze zelfs als 2e te finishen. In haar finale laat ze zien dat ze na haar blessure, een been breuk, weer helemaal de oude is. Ze wordt keurig 4e met een tijd van slechts 0.12 seconde boven haar PR. Emma begint snel en vol goede moed aan haar 500m. Halverwege ziet het  er naar uit dat ze een PR gaat rijden echter een val gooit roet in haar plannen. Ze wordt nu slechts 4e. Dat dit iets beneden haar stand is laat ze zien door zowel haar halve finale als ook de C finale te winnen.

Constanze rijdt haar heat als nooit te voren in een nieuw PR. In de halve finale wordt ze 4e. In haar B finale weet ze zelfs 3e te worden! Na deze lange dag komt een einde aan een fantastische en onvergetelijk week in Chamonix. Sara wordt uiteindelijk 18e, Emma 9e en Constanze 8e. Een leuk herinnerings t-shirt als beloning gaat trots mee naar Nederland.

Ook de prestatie van Michel van Zuijlen, een DKIJV master, bij het berg op rennen mag niet vergeten worden. 4e bij zijn eerste hardloop wedstrijd!

De verslagen van de afgelopen dagen zijn geschreven door: Claudia Kluivers, moeder van Constanze.

Van de webredactie: Zin en interesse gekregen in shorttrack? Schrijf je dan als nog in voor de beginners clinic op 20 augustus via info@dkijv.nl Als er nog plaats is krijg je na 16 augustus persoonlijk een berichtje!


Laat een reactie achter