Ooms Skeelercup 14 augustus Kudelstaart

Laat onderaan je reactie achter!

kudelstaartUitgerust van de vakantie? Zondag 14 augustus mag je namelijk weer van start gaan bij de Oomsskeelercup. Dit keer zijn we te gast in Kudelstaart

Kudelstaart is een dorp in de Nederlandse gemeente Aalsmeer in de provincie Noord-Holland. Het dorp heeft ongeveer 8600 inwoners.

Kudelstaart is ontstaan in een veenontginning. Het heette aanvankelijk Schonedorp en wordt in 1238 voor het eerst in een schriftelijk bron vermeld. Internet was er namelijk nog lang niet.  In 1252 wordt het ook bekend onder de naam Kudelstaart.

Vandaag de dag is Kudelstaart, wat ligt aan Westeinderplassen, bekend om zijn watersporttoerisme. Wim Kan en Corry Vonk zijn twee bekende oud inwoners van Kudelstaart en vereeuwigd met een eigen straatnaam, te weten de Wim Kandreef en het Corry Vonkpad.

Schaatser Bob de Jong is de meest bekende inwoner van het huidige Kudelstaart. De Jong won tijdens de Olympische Spelen van Turijn de gouden medaille op de 10 kilometer.

Zondag wordt de DKIJV skeelerjeugd verwacht op de Skeelerbaan Kudelstaart (http://www.energiebaan.net ) en kunnen we weer gaan strijden om een plaatsje hoger te komen in het klassement.  De wedstrijd zal beginnen om 12:00 uur. Voor het laatste nieuws en inschrijving zie www.jeugdskeelercup.nl. Tot Ziens!


Laat een reactie achter