Clubkampioenschap shorttrack DKIJV – HVHW

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 17 maart 2014 – Maandagavond stond voor onze dare-devils het clubkampioenschap shorttrack op het programma, ingebed in het clubkampioenschap van HVHW. Een heel geslaagde avond waarin Joppe, Fiorella, Fabian, Willemijn en Rafael zich van hun beste kant hebben laten zien. Lees: hun achterkant, want ze waren alle vijf veel tegenstanders te snel af.

De trainingen zijn bij shorttrack altijd intensief en er is elke trainingsavond ook wel een moment waarop collegiale competitie even de ruimte krijgt. In goed Nederlands; friendly competition. De tegenstanders van onze matadoren waren dus bekend. Duidelijk was dat in de taktiek van onze strijders regelmatig zichtbaar rekening gehouden werd met de sterkte EN met de valkuilen van de opponenten. Behalve gereden op pure snelheid werd dus ook inzicht getoond. Dubbel-goed en vandaar ook de prima resultaten deze avond.

Snel zijn op de trainingen maakt je dus bepaald nog geen goede shorttracker en voor deze 5 jongelingen is deze discipline dan ook zeker geen klusje ‘er-bij’. Zij willen goed worden en mogelijk goed-beter-best. Het einde van het seizoen nadert en als we de balans alvast voorzichtig op maken dan is het verschil tussen start en eind groot. Ten voordele van de algemene schaatsontwikkeling die is doorgemaakt; op shorttrack specifiek natuurlijk en op persoonlijke vorming. Veel trainen, heel veel reizen en superlange dagen, veel wedstrijden en veel, heel veel vallen en opstaan. Veel verliezen ook en je daarna toch weer weten te motiveren. Dan toon je klasse!

medailles

De einduitslag in het combiklassement is nog niet bekend. Auteur weet eigenlijk ook helemaal  niet of dit klassement wel wordt opgemaakt. Niet zo belangrijk ook. De einduitslag DKIJV is na intensief beraad samengesteld uit diverse geheime ingredienten; Joppe op 1, Fiorella 2, Fabian 3, Willemijn 4 en nieuweling op het wedstrijdtoneel Rafael, 5.

Sara deed niet mee; ze komt weliswaar op shorttrack gelukkig uit voor DKIJV maar traint niet met DKIJV-HVHW, vandaar. Maar als blokjeslegger excelleerde ze deze avond (ook) op dit onderdeel J

Dank aan Astrid die ook nu weer de coaching enthousiast voor haar rekening nam en waar wenselijk de rijders weer van tips en trucs voorzag.

Ook Michel was van de partij en laten we aannemen ‘namens bestuur DKIJV’. Dank aan de club voor de mooie medailles die aan het vijftal werden uitgereikt. Voor onze pupillen een mooie tastbare herinnering en tegelijk blijk van waardering door DKIJV voor dit spectaculaire onderdeel binnen de club.

Antwan Radt

rafael


Laat een reactie achter