PR regen op ZHK shorttrack

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – Als op zondagavond 23 februari om 22:45 uur een mailtje binnenkomt met daarin de uitnodiging voor het ZHK shorttrack op zondag 2 maart , en met daarbij ook een lijstje met het aantal vrijwilligers dat door de deelnemende clubs geleverd dient te worden, betekend dat voor mijn niet alleen de shorttrackers zien te bereiken maar ook nog eens twee vrijwilligers zien te vinden, en dat in de voorjaars vakantie!

Na de nodige mailtjes en telefoontjes is het gelukt om een klokker en blokkerlegger te vinden en op de wedstrijddag biedt er zich ook nog vader aan om de taak van speaker op zich te nemen.

Dan de shorttrackers; de bende van vier is deze keer niet compleet. Willemijn is niet op tijd terug van haar ski vakantie maar Rafael wil wel eens een echte wedstrijd rijden. Alleen heeft hij nog niet de benodigde uitrusting, ook dat wordt geregeld. Sara is gelijk enthousiast en zo meldt team DKIJV zich op zondagochtend met 5 rijders.
Het inlopen gebeurt onder leiding van Sara die zich als een soort grote zus over de andere ontfermt. Na het inlopen gauw de schaatsen aan om in te rijden.
Inmiddels zijn de ritten van de heats bekend. Deze wedstrijd wordt er gereden in leeftijdsgroepen en niet in divisie naar tijd. Dat dit anders is daar komen ze snel achter! Ook mogen ze deze keer maar liefst 5 keer starten op 2 verschillende afstanden. Te beginnen bij de langste afstand die 3x gereden  wordt (heat, halve finale, finale).

De wedstrijd begint met de dames  junioren/senioren dat betekend voor Sara dat ze gelijk in de eerste rit zit. Gelukkig heeft de loting bepaald dat ze niet in een rit met haar zus zit. De coaching van Sara laat ik over aan de coach van IHCL, de club waar zij ook traint. Sara staat aan de start en een rit over 777 meter ligt voor haar. Als moeder zie ik haar goed starten en met een flink tempo de rondjes rijden. Halverwege wordt ze ingehaald maar ze rijdt goed door. Dit doet ze in de halve finale ook en staat hierna in de B-finale. Ook voor haar PR’s is dit goed. Ze rijd van 1.28.09 naar 1.27.10 in de halve finale  en weer naar 1.26.67 in de finale. Ook op de tweede afstand de 500 meter rijdt ze een nieuw PR  van 54.94 dat ruim een seconde sneller is als het pr wat ze 3 weken geleden in Leeuwarden reed. Nu komt voor haar de Star Class limiet van 54.00 wel erg dichtbij. Sara wordt vandaag 5de bij de junioren C meisjes.

De wedstrijd gaat verder met de pupillen 1. Joppe mag de spits afbijten in deze categorie. Dat het anders is als in de regio waar je op tijd in divisies wordt ingedeeld merkt hij snel. Dit gaat een tikkie sneller. Maar Joppe zou Joppe niet zijn als hij niet alles uit de kast haalt en door zijn snelle starts kan hij de aansluiting met de snellere rijders dus snel vinden. En zo rijdt hij voor het eerst onder de minuut op de 500 meter een mooi nieuw record van 59.16. Ook op de tweede afstand de 333 meter rijdt hij een PR van maar liefst 3 seconde! Joppe is uiteindelijk  5de bij de jongens pupillen 1 geworden.

Dan is het de beurt aan Fiorella. Zij heeft iets meer moeite met de tegenstanders en dat zijn dan ook niet de minste. Ze doet erg haar best en elke rit gaat het iets beter en durft ze ook voorzichtig in te halen. Ook zij rijdt op beide afstanden een PR op de 500 meter 1.01.58 en op de 333 meter 41.09 en eindigt zij op een zesde plek bij de pupillen 1 meisjes.

Dan staat daar Fabian aan de start en hij gaat er vol voor. Ook hij ondervindt dat de concurrentie vandaag sterk is maar hij blijft keurig rijden en ook hij rijdt een mooi nieuw PR op de 333 meter van 43.79. Na zijn tweede start komt hij ten val en heeft hij pijn aan zijn enkel en we besluiten dat het beter is dat hij vandaag niet meer start. En natuurlijk vloeit er een traantje. Maar even later meldt hij zich met iPod en al in de coach box om mijn te helpen met de ronde tijden opnemen, en de andere aan te moedigen.

En daar staat Rafael Kaldenbach zich voor zijn eerste shorttrack rit! En dat hij er zin in heeft is hem aan te zien met een glimlach van oor tot oor gaat hij van start op naar zijn eerste PR over 333 meter: 50.03. De volgende rit komt ook hij ten val maar rijdt toch sneller als de eerste rit! De 3de rit rijdt hij echt een toptijd van 45.84. Zijn dag kan dan niet meer stuk maar de wedstrijd gaat verder met de 2de afstand. Dat is voor hem een 222 meter. In zijn eerst rit komt hij wederom ten val maar niet getreurd hij maakt het in de finale ruimschoots goed met een tijd van 35.07.  Rafael wordt in de einduitslag 4de bij de jongens pupillen 3. Als dat niet meer beloofd voor een volgende keer!

Al met al hebben allen DKIJV’ers zich vandaag verbeterd en keer ik wederom te vrede naar huis. Ik was dan wel niet op de Coolste Baan van Nederland maar ook op de Uithof was het weer VET COOL!

Ik wil Leon van Bohemen bedanken die op zijn vaste fietszondagochtend toch bereid was te komen klokken. Ook grote dank aan Ruben van der Horst die daar op een voor hem totaal onbekende baan keurig de blokjes op hun plek neer legde.  En natuurlijk ook dank aan Rob Kleiweg die het speakeren voor zijn rekening nam.

Astrid van Zuijlen

————————–
Wanneer zijn de shorttrack pupillen weer in de buurt te aanschouwen? klik hier  Kom ze  aanmoedigen onze pupillen, kijken is gratis!

 


Laat een reactie achter