Prognoseschaatsen tijdens de laatste training

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 18 maart 2014 – En mijn (weers)voorspelling is…De schaatsbaan is nog een dikke week open en dan begint het skeelerseizoen al weer. Geen straf met temperaturen die de 20 graden aantikken. Veel trainers eindigen het schaatsseizoen met een ludieke of feestelijke training. Fred en Rein lieten hun mannen en vrouwen prognoseschaatsen. Dat dit prognoseschaatsen soms net zo moeilijk is als het voorspellen van het weer, bleek al gauw.

Hoe gaat dat prognoseschaatsen in zijn werk?
De aanwezige schaatsers worden in tweetallen verdeeld. De ene persoon geeft aan de andere op hoeveel tijd hij/zij nodig zal hebben, voor respectievelijk 3,4,5 en 7 ronden. De tijd wordt genoteerd op een scorekaart. Dit is dus de verwachte tijd die je gaat rijden, ofwel de prognosetijd. De gereden tijd neem je vervolgens op met een stopwatch vul je in op de scorekaart. Daarna kijk je naar het verschil tussen de prognosetijd en de gereden tijd. Het verschil in secondes wordt omgezet in punten en zo ontstaat er een ranglijst. Degene met het kleinste aantal punten is de winnaar.

Goede voorspellingen
Een aantal schaatsers bleek heel goed in staat om in te schatten hoe lang ze over de verschillende afstanden zouden doen. De beste(n) hadden slechts 3 seconden verschil, over alle rondes. Dick en Edwin gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Beste vrouw was Karin met een gedeelde derde plaats met Leon. De hoogste score bedroeg 117 seconden en werd behaald door Rien. De deelnemers vonden het rijden op tijd over meerdere rondes buitengewoon lastig. Zeker de 7 rondes was moeilijk in te schatten. Al met al was het voor velen een nieuwe ervaring, die goed werd ontvangen.

klik hier voor prognose schaatsen resultaten

Van onze correspondent: Juliette Rieff 


Laat een reactie achter