Tevreden terugblik op de Arie Ravensberger bokaal

Laat onderaan je reactie achter!

Leiden  8 maart 2014 – Op deze vroege zaterdagochtend gaat de wekker bij mijn thuis om 5 uur! En een lange schaats dag gaat beginnen. Eerst rijd ik met Emma naar Dordrecht voor een shorttrack training. Zo aan het eind van het seizoen is dit inmiddels een routine. Thee water opzetten, krentenbollen pakken, drinken voor Emma en dan hup de auto in richting Dordrecht. Na de training terug naar Rijswijk om Sara opte halen en dan onderweg pikken we ook Laura nog even op. Zij gaan blokken leggen op de Arie Ravensberger bokaal in Leiden. Ik begeleid de DKIJV kanjers op deze wedstrijd die alleen voor pupillen is.

Aangekomen bij de voor mij vertrouwde ijshal van Leiden, word ik gelijk begroet door Joppe en Fabian. Zij hebben de accommodatie al verkend. Ik meld team DKIJV aan bij de wedstrijdleiding.  We zoeken onze kleedkamer op die we overigens moeten delen met 29 andere deelnemers met hun vaste begeleiders (lees vaders). Zo komen we toch gauw aan een 70 personen op een enkele vierkanten meters. Lekker knus dus! Maar de vraag die het viertal vooral bezig houdt is: GAAN WE NOG RELAYEN? Ja maar, dan moet ik nog wel ergens 2 jongens en 2 meisjes vinden om een compleet team samen te stellen. Op deze wedstrijd is het niet toegestaan om met een gemixt team van jongens en meisjes te rijden, dat betekend dus dat de bende van vier niet met elkaar mogen rijden.

De wedstrijd begint voor Willemijn die als eerste mag starten met een 333 meter, 3 ronde dus. Ze start goed en laat zien dat ze er weer erg veel zin in heeft. Zij rijdt gelijk een PR op deze afstand van 45.21. Ook op de 444 meter rijdt ze een PR van 1.00.12. Zij is zelf tevreden over deze wedstrijd waar de concurrentie best groot is. Willemijn wordt uiteindelijk 16de .

Dan is het de beurt aan Fabian. Nadat de wedstrijdleiding de startlijsten heeft gewijzigd zonder dat aan de coaches te melden, zie ik hem op een later moment en in een andere rit  het ijs opstappen. Na zijn vroege uitschakeling op de vorige wedstrijd na een val  is hij er weer hellemaal klaar voor. Hij maakt het meteen duidelijk met een flitsende start en met zijn mooie bochtentechniek rijdt ‘ook hij naar een nieuw PR op de 333 meter van 43.38 . Op de 444 meter rijdt hij een keurige 58.56. Ook Fabian eindigt op een 16de plek.

Fiorella is de volgende die mag starten in een zeer sterk deelnemers veld en zij laat zien dat ze vandaag erg scherp is! En ze laat zeker zien dat ze niet alleen maar “meerijdt” en op haar techniek is niet veel af te dingen.  Ook zij rijdt 2 mooie PR’s op de 333 meter 40.99 en op de 444 54.53. Fiorella eindigt vandaag op een 14de plek

Als laatste is het de beurt aan Joppe die niet alleen start in een zeer sterk deelnemersveld maar ook nog eens met de meeste deelnemers maar liefst 28 jongens zitten er in deze categorie. Joppe laat 3 mooie races zien, met zo als ik inmiddels van hem gewend ben, super snelle starts. Helaas komt hij in zijn laatste rit over 500 meter ten val terwijl hij op kop lag, dat is erg jammer en hij is erg teleurgesteld, wat begrijpelijk is. De teleurstelling is maar even en even later kan ook hij vertellen wat er wel goed ging. Joppe eindigt uiteindelijk als 19de.

Tussen alle ritten door ben ik druk geweest om de relay teams compleet te krijgen, na veel heen en weer lobbyen is het gelukt. De spanning bij de vier neemt toe. Met de penalty bij de laatste regio wedstrijd nog in het geheugen willen ze hier laten zien dat ze dit ook kunnen zonder panalty. De meisjes worden aan elkaar voorgesteld en de tactiek besproken, wie duwt wie en waar wisselen we, maar ook hoe vaak wisselen, niet te hard duwen etc. etc. De meiden zijn er klaar voor. De jongens daar in tegen hebben de grootste moeite om hun team genootjes te vinden! Het is buiten de ijshal lekker weer en ze zijn buiten aan het spelen maar vlak voor de start hebben ook zijn elkaar gevonden en de volgorde van rijden besproken.

Nadat we hebben genoten en gekeken hoe ervaren shorttrackers  zoals oud Olympiërs Liesbeth Mau a Sin , Cees Juffermans en Melanie en Maureen de Lange een relay rijden mogen de meisjes het ijs op. Met hun oranje helm caps zijn ze goed te volgen. Onze meiden doen erg hun best om als een team te rijden en er wordt keurig gewisseld en geduwd en zonder valpartijen rijden ze 18 ronden. Dan de jongens; hun team bestaat uit een meisje en een jongen van Trias uit Heereveen. En zij passen wonderwel goed bij elkaar deze vier. Ze gaan er vol voor en er wordt goed opgelet en op tijd gewisseld en na 18 ronden finishen zij als eerste. Als dat geen mooie kroon op deze dag is weet ik het ook niet meer. We pakken onze spullen in en gaan richting De Uithof waar de volgende wedstrijd ons eigen CK langebaan op het programma staat.

We gaan dan wel niet met de medailles naar huis zo als een van de vaders opmerkt maar zeker met weer een ervaring rijker.

Op naar de volgende wedstrijd zo aan het einde van het seizoen zijn er nog een aantal leuke wedstrijden te gaan, de eerstvolgende is het ONK in Amsterdam op 15 en 16 maart.

Tot in Amsterdam, Astrid van Zuijlen.


Laat een reactie achter