Een heerlijke Oliebollen Oudejaarswedstrijd 2014

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – woensdag 31 december 2014 – ’s-morgens vroeg om 6.15 op de Uithof. Het jury team is al bijna voltallig aanwezig, en Marion, Anja en Saskia kunnen de eerste hesjes uitdelen. Er zijn bijna 100 kinderen die vandaag meedoen aan de traditionele DKIJV oudejaarswedstrijd. Het zijn kinderen van 8 verschillende verenigingen, die zich hiervoor hebben kunnen aanmelden.

Het zijn allemaal kinderen en minimaal evenzoveel ouders die op oudejaarsdag ’s-avonds willen opblijven, maar toch ook ’s-morgens vroeg hun bed zijn uitgekomen. Als de dweilmachine van het ijs is, kan de wedstrijd beginnen. Alle kinderen stellen zich in een rij op om in ganzepas naar de start te gaan. Eerst zijn de jongste kinderen (pupillen F en E) aan de beurt voor hun eerste 100 meter af te leggen. Voor veel kinderen is het echt de aller eerste keer dat ze aan een wedstrijd meedoen. En dat is toch wel heel erg spannend, met een echte starter (die niet zo streng is als hij er uit ziet), en de tijdwaarneming die volledig in bedrijf is. De kinderen en de ouders kunnen dan direct zien wat voor tijd er gereden is. Als de jonkies geweest zijn, sluiten ze meteen weer achteraan in de rij aan, om 20 minuten later nogmaals de 100 meter te doen en te kijken of ze sneller zijn dan de eerste keer.

Bij de oudere kinderen (pupillen D, C, B en A) zijn er al velen die regelmatig aan een wedstrijd meedoen. De snelheid bij deze kinderen neemt per jaar toe. En dat kan je ook zien in de uitslagen. De tijden van de kinderen met licentie (met een DH-nummer) worden ook in SARA opgenomen. Daar zitten ook nog een paar hele mooie persoonlijke records bij! Na de 100 meters wordt er gedweild, en mogen deze jongens en meiden laten zien wat ze op de 500 meter waard zijn. De laatste deelnemers worden om 8.30 weggestart, en we zijn uiteindelijk ruim op tijd klaar met de wedstrijd.

Oliebollen

Alle deelnemers en ouders verzamelen zich in het restaurant, terwijl er in de jury-kamer hard wordt gewerkt om de uitslag op te maken. Net als vorig jaar worden we in dit halfuurtje beloond met een heerlijke oliebol van Jan en Ellen van Os (DVIJC). Deze versnapering gaat er bij iedereen goed in, en levert Jan (die dan al niet meer aanwezig is) bij de prijsuitreiking een oorverdovend applaus op. En het levert de oudejaarswedstrijd, de bijnaam “Oliebollen wedstrijd” op. Jan en Ellen, namens alle deelnemers en ouders, heel hartelijk dank!

Prijsuitreiking

Met 6 leeftijdscategorieën, jongens en meiden, zijn er 36 deelnemers die met een medaille naar huis gaan. Maar iedereen heeft zijn best gedaan, dus voor alle kinderen hebben we een vaantje. Met de prijsuitreiking worden er driftig foto’s gemaakt. De volledige uitslag staat onder dit verslag.

De Oudejaars wedstrijd vormt samen met de HVHW wedstrijden in de herfstvakantie en in de voorjaarsvakantie (op vrijdag ochtend om 7.00) een pupillen competitie voor alle pupillen van de aangesloten verenigingen. Als je kans wilt maken om in de competitie in de prijzen te vallen, schrijf je dan vooral ook in voor voorjaasrwedstrijd die in februari wordt verreden (exacte datum volgt).

Iedereen keert moe maar voldaan naar huis

En we wensen iedereen een fijne jaarwisseling, en een voorspoedige 2015 toe

We willen nog even expliciet het volledige juryteam onder leiding van Leo van der Giessen bedanken. Zonder jullie hulp hadden we dit niet zo tot een succes kunnen brengen.

De Olliebollen zijn ook dit jaar weer gesponsord door Jan en Ellen van Os van “La Vie en Roses” klik hier voor de openingstijden

Voor als u een keer een mooi boeket rozen nodig heeft!

Uw verslaggever: Leon van Bohemen – jeugdcoördinator

oliebollen DVIJC 2014

OUDERJAARWEDSTRIJD DKIJV  2014 – UITSLAGEN

OUDERJAARWEDSTRIJD DKIJV 2014  – MEDAILLES

OUDERJAARWEDSTRIJD DKIJV 2014`- UISLAGEN PER CATEGORIE

OUDERJAARWEDSTRIJD DKIJV 2014 – SNELSTE RIJDERS OP DEZE DAG

 

 

 

 

 

 

logo la vie en rose-facebook


Eén reactie op “Een heerlijke Oliebollen Oudejaarswedstrijd 2014”

  1. Sebastiaan schreef:

    Complimenten aan de organisatie! Strakke regie, korte wachttijden, gebruik van wedstrijdbord en ruim op tijd klaar. Top!

Laat een reactie achter