Vrijdagavond géén training, maar wel leuke (gratis) wedstrijden

Laat onderaan je reactie achter!

In verband met de Holland Cup en het NK voor Neosenioren op vrijdagavond 6, zaterdagavond 7 en zondagavond 8 maart, is er GEEN training op de 400 meter baan op vrijdagavond 6 maart. Ook het jeugdschaatsen op zaterdagavond 7 maart gaat niet door. Op zaterdagochtend 7 maart kan er WEL worden getraind. Maar je kunt wel gratis komen kijken!

Na het NK junioren All-Round in het seizoen 2012-2013, vindt er dit seizoen wederom een Nederlands kampioenschap plaats op de Uithof in Den Haag. Deze keer het Nederlands Kampioenschap afstanden voor Neo-Senioren, gecombineerd met de Holland-Cup finale. Specialisten op alle afstanden zullen aan de start verschijnen. Zowel op de super sprint afstanden 100, 300 en 500m als ook op de korte-, middellange- en lange afstanden gaan Nederlands beste schaatsers de competitie aan.

De Holland-Cup finale is de laatste ronde van een reeks nationale wedstrijden. (die vergelijkbaar is met de World-Cup). De reeks gaat over zes wedstrijdrondes op verschillende ijsbanen in Nederland.

Het toernooi begint op vrijdag 6 maart om 17:30 uur en vanaf dat moment wordt onderstaand programma afgewerkt:

Afstanden: Dag Dames Heren
Vrijdag 6 maart Pure Sprint; 1e 500m Pure Sprint; 1e-500m,  5.000m
Zaterdag 7 maart 2e 500m, 1500m, 3000m 2e 500,  1500 m
Zondag 8 maart 1000m,  5.000m 1000m,  10.000m

 

Tegelijk met de Holland-Cup finale, vindt ook het Nederlands Kampioenschap Afstanden voor Neo Senioren plaats. De beste Neo-Senioren van het land staan veelal ook in het klassement van de Holland-Cup finale. Dubbele spanning, want bij de Holland-Cup finale gaat om een startbewijs voor het NK afstanden van volgend seizoen en bij het NK afstanden voor Neo-Sen gaat om de Nederlandse titels.

Een aantal bekende Nederlandse schaatsers en schaatssters verschijnen aan de start. In het tussenklassement van de Holland-Cup staan bij de dames Mayon Kuipers, Yvonne Nauta, Linda de Vries, Annouk van der Weijden en Irene Schouten hoog genoteerd op één van de Holland-Cup afstanden. En bij de heren staan Ronald en Michel Mulder, Jesper Hospes, Sjoerd de Vries, Renz Rotteveel en Erik Jan Kooiman hoog in het tussenklassement en gaan wellicht voor de podiumplekken van het eindklassement.

Naast de bekende namen ontbreken de talenten van de toekomst ook niet. Zo zullen Melissa Wijfje (Wereldkampioene  dames junioren all-round 2015, Sanneke de Neeling; 2e bij het WK junioren, Patrick Roest, wereldkampioen heren junioren all-round 2014 en 2015, Tessa Boogaard (winnares 1000m WorldCup junioren 2015) en Kai Verbij (afkomstig uit het Gewest ZH) hopelijk ook aan de start verschijnen op één of meer voor hen geëigende afstanden

Kortom, voor schaatsliefhebbers is het in het weekend van 6, 7 en 8 maart volop genieten langs het Haagse ijs van De Uithof.

Het Organistaie Comité nodigt de verenigingsbesturen en leden van de ijsclubs graag uit om dit evenement te bezoeken.  De toegang is gratis.

Voor meer informatie over het toernooi, klik op onderstaande link:
http://www.knsbgewestzh.nl/upload/File/langebaan/20142015/NK%20afst%20NeoSen_HC%20finale/Informatie_bulletin_HC_finale_versie_3.pdf


Eén reactie op “Vrijdagavond géén training, maar wel leuke (gratis) wedstrijden”

  1. Wiebe Postma schreef:

    Fijn dat onze site actueel is! Hulde aan de webredactie!

    Ik las nl. net een bericht op twitter dat het baanrecord was verbroken en schrok ineens van het idee dat ik morgenochtend vergeefs naar de training zou zijn gekomen. Ik dacht: snel kijken op onze site of er misschien op staat of de trainingen zijn afgelast ivm de Holland cup.

    Nu ik weet dat mijn wekkertje morgen weer vroeg gaat, duik ik snel onder de dekens!

Laat een reactie achter