Delftsblauw succes in Deventer

Laat onderaan je reactie achter!

Deventer, 21 november 2015 – Op 21 november stond het internationale pupillentoernooi in Deventer op de kalender. DKIJV stuurde hier weer een mooie selectie pupillen naartoe onder de bezielende leiding van Lotte van der Horst, die gelukkig nog net op tijd een lift had weten te regelen ;-).

DKIJV-kanjers

De Delftsblauwen werden vertegenwoordigd door: Kathelijne van der Giessen (DPA), Jelle Rieff (HPA), Jennifer van Leeuwen (MPB), Fabian Radt (HPB), Amanda van Leeuwen (DPC) en Rafael Kaldenbach (HPC). Iedere pupil reed twee individuele afstanden en mocht daarna nog aan de marathon meedoen.

Amanda reed net iets harder dan haar grote zus Jennifer op de 100 meter en werd in het sterke pupillen C veld 17de. Op de 300 meter schaatste ze een PR en werd ze 14de. Dit leverde haar in het eindklassement een 15de plek op. Heel knap als je je bedenkt dat ze eigenlijk nog een pupil D is.

Rafael was het meest constant vandaag en werd op de 100 meter 14de en op de 300 meter 15de. Dit keer werden er door hem geen PR’s aan diggelen geschaatst. Wel reed hij de hele ochtend rond met een enorme ‘smile’ op zijn gezicht rond. Hij mag heel trots zijn op zijn 13de plaats in het totaalklassement.

Jennifer kwam op de 100 meter helaas niet verder dan een 20ste plaats. Ze liet zien dat ze het duidelijk moet hebben van de langere afstanden. Op de 500 meter, die ze keurig onder de minuut wist af te leggen, werd ze namelijk 11de. Dit leverde haar in het eindklassement een 14de plaats op.

Van de 100 meter rijders wist alleen Fabian zijn persoonlijke record scherper te stellen, wat hem een elfde plek opleverde op de kortste afstand. Op de 500 meter werd hij knap derde met een tijd die iets boven zijn PR ligt. Uiteindelijk leverde dit hem een 7de plaats op en was hij de beste mannelijke DKIJV’er.

Kathelijne was de meest succesvolle DKIJV’er van de dag. Op de 500 meter bleef ze net boven de 50 seconden wat haar een vierde plaats opleverde op de kortste afstand. Op de 700 meter liet ze zien dat ze inhoud heeft en werd ze knap tweede. Dit leverde haar de enige DKIJV podiumplaats op bij de lange baan. Gefeliciteerd met je bronzen medaille Kathelijne.

Jelle reed op de 500 meter weer bijna een seconde van zijn PR af en eindigde met een hoge 48’er op de 8ste plaats. Op de 700 meter, die hij voor het eerst reed, werd hij helaas gehinderd door de jongen die in de eerste rit van het kwartet reed. Jelle moest hem dubbelen en verloor flink wat tijd. Jammer want het clubrecord van Otto op de 700 meter lag binnen handbereik. Jelle haalde hierdoor ook net niet een plek bij de eerste tien. Maar een 11de plek in dit super sterke veld met een 13 jarige die een 41’er rijdt (en dat was niet eens een PR) is echt geen schande.

In totaal leverde dit DKIJV een mooie achtste plaats op. In een veld met 24 clubs uit binnen en buitenland is dit een uitstekende prestatie. Lotte bedankt voor het coachen. Zonder jou was dit vast niet gelukt.

Pupil 100m 300 500 700 positie
Amanda 14.62 37.59 PB 15
Rafael 14.37 37.85 13
Jennifer 14.90 59.75 14
Fabian 13.52 PB 51.51 7
Kathelijne 50.15 1.09.72 3
Jelle 48.84 PB 1.10.92 PB 11

Marathongeweld in sterk veld

De dag werd afgesloten met Marathons voor alle leeftijdscategorieën. Kathelijne had geleerd van het Zuid Hollands kampioenschap en reed bijna vanaf het begin af aan op kop. Ze ging er in haar categorie dan ook met de enorme beker vandoor. Jelle reed met de sterkste jongens van Nederland in zijn leeftijdscategorie. Het lukte hem om van het begin tot het einde voorin mee te rijden. Jammer dat er dan toch nog net twee voorbij piepen op het laatste stukje. Een knappe zesde plaats was het resultaat. Fabian werd, achter aartsrivaal Ted Dalrymple die er als een speer vandoor ging, knap tweede. Goed gedaan hoor! Jennifer die er wel van houdt om flink wat rondjes te rijden werd in de eerste bocht onderuit geschaatst door een ander meisje en verloor hierdoor twee plaatsen. Ze kwam toch nog met de kopgroep (al vallend) over de finish en eindigde bij de eerste tien (als uw verslaggever het goed heeft gezien). Amanda en Rafael reden samen in één rit. Het leek wel een mierenhoop met 48 rijders aan de start. Amanda viel door alle drukte en eindigde ergens in de staart van het peloton. Rafael kon lekker bij een groepje rijders aanhaken en finishte in het midden van het veld. Omdat er niet met een transponder werd gereden, zijn de marathonuitslagen bij benadering. De rijders vonden het wel weer een super leuke ervaring.

Prijzenkasten en chocoladebroodjes

Alle toeschouwers hebben genoten van een ochtend met super mooie ritten en tot slot een paar spetterende marathons in een sterk veld. Meneer Boek jammer dat je er niet bij was want de chocoladebroodjes om de PR’s te vieren waren heerlijk. Helaas moet alleen de vader van Kathelijne een grotere prijzenkast timmeren maar de heren zaten er dicht bij. Bij de volgende wedstrijd in Grefrath zijn er weer nieuwe kansen.

Uw verslaggeefster,
Juliette Rieff

Ga naar Facebook voor meer foto’s


Laat een reactie achter