Start van het schaatseizoen

Laat onderaan je reactie achter!

Het is misschien moeilijk in te denken met het huidige weer, maar vanaf 1 oktober gaat de schaatsbaan weer open. Afgelopen dinsdag 13 september was er al van alles te doen op het clubhuis om te zorgen dat je komende maand beslagen ten ijs komt; hierbij nog een aantal praktiche zaken om het seizoen goed te beginnen.

Denk er bijvoorbeeld thuis even aan dat je je toegangspasje meeneemt, dat scheelt je weer een paar euro; die is alvast binnen. Jeugdschaatsers (ZA4) hebben geluk, die hebben geen toegangspasje nodig. Ook is het goed om aan het begin van het seizoen de ronding van je schaatsen te laten controleren. Als je dat nu al laat doen, voorkom je dat je aan begin oktober in de rij moet staan. En wellicht overbodig om te noemen is dat het handig is dat je schaatsen geslepen zijn. Dat schaatst een stuk fijner!

Dan  heb je nog je outfit. Je wilt er natuurlijk wel een beetje blits bijlopen. En hoe beter dan in de clubkleding van DKIJV. Heb je die nog niet? Bestel die dan direct bij onze kledingcommissie. (Houd rekening met een lange levertijd)

Dus zien we je 1 oktober met geslepen schaatsen en een kekke outfit weer op het ijs.  Denk je ook aan handschoenen (verplicht tijdens het schaatsen), (reserve) veters, een helm of muts, schaatsbeschermers en een bidon?

Ook handig

Alle informatie over wedstrijden rijden

Iets over schaatsuitrusting

Nodig een vriendje of vriendinntje uit voor een proefles

Heb je vragen? Hier vind je alle commissies


Laat een reactie achter