Marathon meiden van DKIJV en DVIJC hebben een heerlijk avondje!

Laat onderaan je reactie achter!

De Uithof – 2 december 2016 – Terwijl veel mensen op vrijdagavond lekker aan de warme thee of koffie met een winterse lekkernij zitten, wordt er op De Uithof nog steeds hard geschaatst. Vanaf 22.00 uur komen dan altijd de “marathonmannen en –vrouwen” het ijs op om hun wedstrijdrondes te rijden. Sinds vorig jaar is er ook een heus  “marathonmeiden”-ploegje van DKIJV en DVIJC dat trouw op vrijdag meedoet met de marathons voor junioren C en B. Deze meiden: Meerle van den Berg, Nienke Haaring, Nerena van Vuuren en Rosan van Koppen trainen allemaal samen bij Jan van Os en noemen zich dan ook meestal team JanVanOs, alhoewel ze onlangs ook als de “Zambonita’s” meededen aan de ploegenachtervolging…

Over het algemeen rijden de meiden in de staart van het peloton mee en is het doel ‘niet gedubbeld worden’. Dit doel wordt niet altijd gehaald, maar het is geen schande om te verliezen van Gewestelijke rijdsters die misschien wel dagelijks trainen. De meiden hebben het vooral erg leuk met elkaar: veel voorpret bij het bepalen van de strategie voor de wedstrijd en de bespreking na afloop is zó gezellig dat de vaders van de meiden met tuitende oren naar huis gaan….

Afgelopen vrijdag 2 december kwamen Meerle, Nienke, Nerena en Rosan weer in actie op De Uithof. Nu niet in een wedstrijd voor de Ooms Marathon Cup maar bij de Skate 4 Air marathon voor recreanten, een wedstrijd voor het goede doel: onderzoek naar Cystic Fybrosis. Een open wedstijd, ook voor niet licentiehouders, over 25 rondes waarvan de eerste 10 loze rondes waren. Omdat het een ‘open marathon’ was, kon het gebeuren dat Rosan samen met haar moeder Renate en opa Frans in de wedstrijd zat, hoe cool is dat?!  Nog cooler was het verloop van de marathon want dit was nu een wedstrijd waarin de JanVanOs-meiden zich in de kop van het peloton konden handhaven en zelfs konden mee sprinten om de eindzege. Met trots kunnen wij jullie daarom melden dat bij de dames Meerle 1e werd, Rosan 2e , Nerena 3e  en Nienke 4e, heel knap gedaan!!!

En moeder en opa? Moeder moest het in de laatste ronde afleggen tegen de jongere generatie maar gelukkig was er ook een categorie 40+ dames en kon de mams in kwestie hier de 1e prijs in ontvangst nemen. En Opa….? Opa had helaas geen prijs, die dacht op de finish dat hij nog 10 rondes moest.  Maar hij glom wel van trots!

Renate van Koppen.

Van de redactie: doneren mag! https://www.skate4air.nl


2 reacties op “Marathon meiden van DKIJV en DVIJC hebben een heerlijk avondje!”

  1. Juliettte schreef:

    Wat een mooi verhaal!Drie generaties op het ijs. Echt geweldig.

    Afgelopen vrijdag 9 december deden deze dames en Mariska, Jelle en Hugo ook weer mee aan de Marathon. De dames rijden 15 rondjes en de heren 20.

    Rosan van Koppen werd vijfde bij de dames C, Meerle van den Berg zesde en Nerena van Vuuren zevende.Bij de dames B streek Mariska van Zon de eerste prijs op. Ze staat nu ook in het overall klassement op de eerste plek.

    Bij de heren C moest Jelle Rieff de eer van DKIJV hoog houden en hij won zijn eerste cheque (van maar liefst €2,50). Hij werd vierde, met slechts een schaatslengte verschil met de nummer drie. Hugo Uijlenbroek deed ook goede zaken en behaalde een mooie tweede plek bij de heren B.

    Ik vind het elke keer weer genieten om naar de marathon te kijken. Wat een spektakel en wat doet DKIJV het goed. Morgen mogen de pupillen weer de marathon rijden. Succes allemaal.

  2. Frans v Koppen. schreef:

    Heel leuk om een keer mee te doen met 3 generaties in een wedstrijd, nog leuker is het om die 4 meiden te zien geiten met elkaar zo druk . Ze worden pas weer rustig !!! als ze moeten schaatsen.Mamma Renate deed het ook top hoor,ik doe graag nog een keer mee en zal dan mijn best doen op mijn beurt niet gedubbeld te worden
    Opa

Laat een reactie achter