Goede sfeer bij ANCO Selectie in Erfurt

Laat onderaan je reactie achter!

Erfurt, 3-5 februari – Het weekend Erfurt met de Anco selectie zit er weer op. Kathelijne  kon door schoolverplichtingen niet mee. Daar baalde ze flink van. Jesse was ook niet van de partij. De grote groep nieuwelingen die we dit jaar mee hadden keken hun ogen uit. Het prachtige ijs en de vrijwel lege baan maakte duidelijk indruk. De sfeer was weer super. Enige smet op het weekend was de nare val van Mariska. Een bezoek aan het ziekenhuis was noodzakelijk en 5 hechting op haar hoofd waren het resultaat. Schaatsen was er helaas voor Mariska niet meer bij, maar gelukkig kon ze wel mee naar de baan om de anderen aan te moedigen. De PR-regen heeft Johan al publiek gemaakt in zijn langebaanflits van 6 februari.

Ook de begeleiders (Paul, Martine en Giel) hebben kunnen genieten. Dat komt voor een groot deel omdat iedereen zijn best doet om er wat leuks van te maken. Bedankt daarvoor meiden en jongens. Dat mag best even gezegd worden.

Hieronder is een door de schaatsers geschreven verslag van het weekend te lezen. Veel plezier bij het lezen.

Paul, Giel, Martine

Verslag vrijdag 3 feb.

Na ons er heel erg lang op verheugd te hebben, was het eindelijk zo ver. Vrijdagochtend rond 8 uur hadden we op de parkeerplaats van de Mc Donald’s afgesproken voor het vertrek richting Erfurt. We reden met twee auto’s. De 7 persoons auto van de fraituurtjes, en een gehuurd busje dat die ochtend door Paul werd opgehaald.

Het gehuurde busje was echter om 8 uur ’s ochtends nog niet gereed voor vertrek, want Kohler autoverhuur moest hun busje nog stofzuigen. Toen om rond 8:20 uur Paul met het keurig stofgezogen Ford busje aan kwam zetten, was het alleen nog een kwestie van inladen en gaan!!

Ijen, Hidde, Mariska, Hugo, Fiorella en Floor reden met Paul mee, en Bob, Otto, Jelle, Thijs en Thomas reden met Martine en Giel mee. Onze eerste tussenstop was al ergens in Duitsland bij een wegrestaurant. Nadat iedereen zijn sanitaire stop had gedaan, Jelle de playboy had doorgebladerd, de trainers waren bijgetankt met koffie en lekkers voor onderweg was gekocht vervolgde we onze route naar Erfurt.

Onderweg was het goed uit te houden met het T-mobile unlimited 4g abonnement van Otto

Onderweg was het goed uit te houden met het T-mobile unlimited 4g abonnement van Otto en Black stories (een spel waarbij je moordraadsels moest oplossen). Maar toch was het ook wel lekker om even een dutje te doen tot de volgende stop. Inmiddels was het alweer lunch tijd, dus at iedereen lekker zijn broodjes. Na de zelfde procedure als bij de volgende stop (Iedereen had zijn sanitaire stop gedaan, Jelle had de playboy doorgebladerd, de trainers waren bijgetankt met koffie, en er iets lekkers voor onderweg was gekocht) was het tijd voor de laatste etappe naar de mooie ijs in Erfurt.

Inmiddels waren Bob, Otto, Jelle, Thijs en Thomas er achter gekomen dat de stoelleuning naar achter kon, waardoor iedereen nóg lekkerder kon gaan tukken om vervolgens wakker te worden in Erfurt. Jelle sliep het lekkerste door een nekkussen omgekeerd op zijn voorhoofd te zetten, en Bob lag onderuitgezakt met zijn kussen op zijn hoofd. In de andere auto is er na een conflict over wie welk afval moest opruimen, een bananenschil van voor naar achter gegooid.

Rond 15.30 kwamen we aan bij de hostel. Nadat we de spullen hadden uitgepakt, bedden hadden opgemaakt en ons hadden omgekleed vertrokken we om 17:30 uur naar de “Gunda-Niemann-Stirnemann-Halle”. Na op het heerlijke ijs van Erfurt te hebben ingereden voor de wedstrijden van morgen, werd het tijd om terug te gaan naar de hostel. Martine had pasta met rode saus en een heerlijke salade voor ons klaar gemaakt.

Zo zat dag 1 erop, en waren we klaar voor de rest van het weekend!

Zaterdag

De zaterdag begon vroeg omdat wij om 8:00 moesten ontbijten. Het ontbijt bestond uit lekkere broodjes, cornflakes en koffie die na drie slokken niet meer te drinken was. Na het ontbijt gingen wij ons omkleden en klaarmaken om naar de ijsbaan te gaan om een uurtje in te rijden voor de wedstrijd. Tijdens het inrijden is Mariska omver geschaatst en moest daarna naar het ziekenhuis. Na het inrijden gingen we terug naar het hostel om even te lunchen en de laatste voorbereidingen te doen voor de wedstrijden. De wedstrijden verliepen goed en er waren weinig problemen. Het ijs in Erfurt bleek weer snel te zijn en er zijn veel pr’s gereden.

Moe van de wedstrijden gingen we terug naar het hostel om uit te rusten en te douchen. In de avond zijn wij in Erfurt uit eten geweest. Voordat we gingen eten zijn we even langs de Dom gelopen. Sommige vonden het de moeite waard om de trappen op te lopen en zijn de Dom in geweest. Daarna liepen we door naar het restaurant. Hier aten we pizza en pasta. Wel hadden we wat struggles bij het bestellen van het eten. Zo kon de ober niet zo goed Engels en keek ons erg raar aan toen wij onze bestelling in het Engels deden. Ook snapten wij hem niet toen hij vroeg of we koolzuur in ons water wilden. Na een cola te weinig gekregen te hebben en geen glas bij de flesjes water (misschien toch wat fout gegaan bij de bestelling) hebben we toch lekker kunnen eten. Hierna gingen we terug naar ons hostel. Hier gingen we nog even napraten en op tijd slapen voor de laatste dag in Erfurt.

Uw verslaggevers,
Floor, Fiorella en Mariska

Zondag

Zondagochtend stond de wekker vroeg om rotzooi in de kamers in te pakken. Sommigen namen extra de tijd om hun tas in te pakken, maar de echte ‘ervaren’ Erfurtstrijders werden pas om half 8 wakker. Nadat de tassen met gesmeerde broodjes in de bus waren ingeladen en de magen waren gevuld werd de wandeling in verschillende groepen richting de Gunda-Niemann-Stirnemann-Halle gemaakt.

Je kon merken dat Jelle het weekend geen mobiele telefoon mee had. Hij had eindelijk een keer geslapen en dat kon je zien aan zijn snelle tijd.

Eenmaal op de baan aangekomen begon iedereen aan zijn eigen wedstrijdvoorbereiding. Thomas had goed naar de trainers geluisterd en liep extra veel rondjes met zijn koptelefoon op. De eerste afstand die gereden moest worden was de 500 meter, deze afstand begon niet voor iedereen even vlekkeloos. Thijs probeerde Hugo uit zijn concentratie te halen door aan de start zijn ritsbroek aan te houden en deze pas op het laatste moment uit te doen. Vooral tussen Otto en Bob was het een echte strijd. Ondanks de sterke opening van Otto kwam Bob toch bij de tweede bocht onder hem door. Ze reden allebei een pr. Ook Thijs en Thomas reden een pr. De goede voorbereiding van Thomas had dus geholpen. De meeste anderen reden de tweede 500 meter minder hard dan de dag ervoor. Voor hen was het een teleurstelling, maar zij bleven gemotiveerd voor de volgende afstand. Dat was de 1000 meter en voor sommige A en B junioren een 3000 meter. Op de 1000 meter reed bijna iedereen een pr, maar ondanks dit pr voldeed een 1:19 niet aan Hugo’s verwachtingen. Je kon merken dat Jelle het weekend geen mobiele telefoon mee had. Hij had eindelijk een keer geslapen en dat kon je zien aan zijn snelle tijd. De wedstrijd werd afgesloten met een 3000 meter. Hierbij reed iedereen een dik pr, soms wel van meer dan 10 seconden! Thijs haalde net niet de ‘5-minuten-grens’ . Thomas dook wel voor het eerst onder deze grens, als een echte horsefighter.

Met een goed gevoel en trotse trainers gingen we weer terug richting het matige ijs van de Uithof. Onderweg kon DJ Paul weer losgaan en werden de laatste restjes chips opgegeten. Bij de eerste stop werden de bonnen van de Serways uitgegeven en daarbij werd gebruikt gemaakt van de laatste kans om bratwurst en een fles Mezzo Mix te kopen. Daarna reden we door richting de Nederlandse grens. Blijkbaar was Thijs vergeten bij de eerste tussenstop naar het toilet te gaan, want er moest opeens een noodstop gemaakt worden. Bij de laatste ‘’koffieronde’’ vonden de begeleiders dat ze wel een ‘’apfelstrudel mit vanillesoße’’ verdiend hadden.

Het laatste deel van de terugreis verliep voorspoedig, totdat de afslag bij de Mac Donald’s compleet genegeerd werd. Hugo had wel zin in een lekkere euroknaller, maar dit kon tot zijn teleurstelling niet doorgaan. Het weekend werd afgesloten met een mooie speech van Paul, wat voor iedereen duidelijk was door zijn Italiaanse handgebaren. Het was weer een geslaagd weekend! Wij willen de begeleiders, Giel, Paul en Martine, hiervoor bedanken!

Uw verslaggevers,
Hugo en Hidde

Foto’s

https://goo.gl/photos/xEaQnvGKdxT8VrGY7

 


Eén reactie op “Goede sfeer bij ANCO Selectie in Erfurt”

  1. Maarten schreef:

    Leuke en mooie foto’s. Te gek om het verslag te lezen. Zo heb ik mee kunnen leven op afstand. Uit het oog maar niet uit het hart! 🙂

Laat een reactie achter