Geen podiumplekken voor DKIJV pupillen

Laat onderaan je reactie achter!

Den Haag, De Uithof. Op zondagmorgen 7 januari om 7.00 uur stond het Zuid- Hollands kampioenschap voor pupillen op het programma. Deze kampioenschappen vallen samen met het Europese Kampioenschap in Rusland. De NOS heeft dan ook besloten geen live beelden uit te zenden van het pupillen kampioenschap en zult u het moeten doen met dit verslag.

De omstandigheden zijn zwaar. Er is een hoog drukgebied en het ijs was de hele week al niet geweldig. Hoop op snelle tijden zijn er vooraf dan ook niet. Namens DKIJV zijn er 6 pupillen uitgenodigd. Birgit Radt heeft in verband met andere sportieve verplichtingen moeten afzeggen. Rafael Kaldenbach, Lieke en Mare Rieff, Amanda van Leeuwen en Iris Kleiweg verdedigen de kleuren van DKIJV. Er worden twee 500 meters gereden. Alle rijders starten een keer buiten en een keer binnen. De eerste ritten worden niet in kwartetten gereden. Heel officieel. A, B, C en D pupillen rijden gewoon tegen elkaar. Er is maar één klassement. Sebastiaan van Leeuwen is de coach van de dag.

(archieffoto van de dames, lief he!)

(archieffoto van Rafael)

Lieke, Iris en Amanda hebben vorige week een heus trainingskamp in Tilburg afgewerkt. De verwachtingen zijn hoog gespannen hoewel geen van de DKIJV-ers zich geplaatst hebben in de top 10 van beste pupillen.

Na de eerste 500 meters ontevreden gezichten in de kleedkamer. Niemand is echt in de buurt gekomen van een PR. De meeste zijn kritisch over zichzelf. Amanda is vooral niet blij met haar start. Iris heeft echt nog nooit zo slecht gereden. Lieke en Mare kijken ook maar een beetje beteuterd. En Rafael, die lacht (bijna) altijd. Het is wel meteen duidelijk dat DKIJV niet mee zal doen voor de prijzen.

Ook na de tweede 500 meter geen heel tevreden blikken. Iris en Lieke rijden tegen elkaar. Iris wint. Amanda is weer niet tevreden over haar start. Mare moet als pupil C opboksen tegen oudere meiden terwijl er maar 4 Pupillen C meedoen. Rafael heeft een degelijke start en in de volle ronde laat hij wat tijd liggen.

Maar goed dames en heer van DKIJV, jullie hebben toch maar mooi meegedaan met de beste rijders van heel Zuid- Holland. Jullie hebben alles gegeven voor het beste resultaat en meer kan je niet doen.

 

Naam: 1e 500 meter 2e 500 meter Einduitslag
Rafael Kaldenbach 57.68 (35) 57.71 (34) 34
Iris Kleiweg 52.88 (13) 52.67 (12) 12
Lieke Rieff 53.62 (16) 54.21 (21) 17
Amanda van Leeuwen 54.85 (22) 55.64 (27) 26
Mare Rieff 55.95 (28) 56.11 (30) 28

Complete einduitslag: https://www.knsbgewestzh.nl/langebaan/nieuws/15846/

Uw verslaggever,
Rob Kleiweg


Laat een reactie achter