Shorttrack-team DKIJV geeft alles!

Laat onderaan je reactie achter!

Een team van maar liefst TIEN strijders trad aan voor de tweede shorttrackwedstrijd van de regiocompetitie Zuid-West Nederland. Max, Matthijs, Ezra, Louisa, Nina, Oskar, Birgit, Anne, Rafael en Tim gingen de strijd aan in een totaal deelnemersveld van 140 rijders. Spektakel verzekerd!

Datum: zaterdag 30 december
Locatie: Uithof
Wat: Tweede wedstrijd uit regiocompetitie shorttrack

Leeftijdsklasse Pupillen 3

Oskar was nieuw aan het front, de jongste telg van de familie Loman debuteerde in de jongste leeftijdsklasse, Pupil-3. Zeker niet onaardig van het ventje; weer zo’n heerlijk voorbeeld van ‘2 turven hoog’ die zijn schaatscarriere start in twee disciplines. Het lijkt allemaal nog niet echt op shorttrack, maar je rijd wel lekker veel rondjes en het ziet er superstoer uit.

Leeftijdsklasse Pupillen 2 & 1

D-divisie

Ook Tim Nootenboom deed voor het eerst mee. Tim is weliswaar onervaren, maar dubbel-enthousiast. Evenals zijn moeder die hem vergezelde. Met zijn lange benen compenseert Tim finesse en in de instapklasse (Divisie-D) werd Tim zomaar ineens 5e over-all. Mooi man!

Nina en Louisa Loman komen ook uit in de Divisie-D. Kort van stuk beiden, maar met de vechtlust van hongerige leeuwinnen. De gezusters maken meters; steeds meer technische beheersing toont zich aan de oppervlakte en ondanks een val en een ongelukkige loting keurig op plaats 7 en 9.

Matthijs Wijk en Ezra Loman vinden elkaar vandaag en stappen als gezworen kameraden de dag door. Dat is (ook) het mooie aan shorttrack-wedstrijden; er is tussen de ritten tijd voor Spielerei en in de heatbox kun je met elkaar nog mooi even de laatste grappen uitwisselen. Het schept een band. De jongens kwamen met elkaar uit in hun finale en hadden afgesproken ‘bij elkaar’ te rijden. Het hielp dat ze hun tegenstander die tussen hun in stond konden blocken bij de start 🙂 Bij shorttrack mag alles, tenzij de jury anders beslist, dus enige sportieve handigheidjes kun je je best veroorloven onder mom van: ‘dan moet de ander maar beter opletten’

C-divisie

Birgit Radt had zich na Utrecht aan uit D-divisie gestreden en trad aan in de C-divisie. Birigt is met iedereen vriendinnen op het ijs, maar het helpt wel als ze er van wint. Want dan is het leuker om vriendin te zijn. Prinsessengedrag. Deze spirit is lust & last tegelijkertijd. Last vanwege de eagerness om te presteren; lust omdat het vuurtje altijd wakkert. Resultaat: 3e over-all in de C-divisie in een veld van 20.

“Oh, pap, kunnen we nu wel meteen gaan want ik wil graag op tijd op het feestje van Yazmin zijn”.

Max van Gemert was ook ingedeeld in de C-divisie maar kon het vandaag wat moeilijker bolwerken. Dat geeft niet, geen man overboord hoor. Volgende keer (en dat is al heel snel!) in Dordrecht flits ook Max weer de bocht door.

B-divisie

Rafael Kaldenbach is als altijd Leepe Loetje (ik weet niet of dit een typisch Brabantse uitdrukking is). Op het nippertje ingeschreven -alweer-, want hoewel zijn vader bij KPN iets slims doet is mailverkeer echt wel een dingetje in Huize Kaldenbach. ‘Raaf’ is zijn koosnaam; en die past wel. Glimmende ogen een altijd op zoek naar iets moois tijdens wedstrijddagen. Ook nu weer, want Rafael zal altijd proberen een mooie stunt uit te halen, een messcherpe actie te maken of in te halen op een punt waar dat eigenlijk niet kan. En dan maar hopen dat het je geen P(penalty) oplevert.. Een mooie notering; 8e.

Leeftijdsklasse Junioren-Senioren

Junioren-Dames

Anne, in de bochten moet je doorstappen. Je bent zo snel dat je soms de bocht niet denkt te kunnen houden. Maar dat kun je best! Jammer van je glijder in je heat, want in je halve finale pak je bijvoorbeeld moeiteloos de tweede positie. Als je sneller bent dan je voorliggers blijf niet met je neus in iemands kont rijden maar bouw je passeren op, anders kom je er gewoon niet voorbij.

Relay

Helaas kon ondergetekende niet bij de afsluitende spectaculaire relays aanwezig zijn ivm een verjaardagspartijtje van dochterlief, dus verslag daarvan blijft hier uit. Volgende wedstrijden dienen zich snel aan; de derde wedstrijd uit de competitie is op 20 januari in Dordrecht en de vierde wedstrijd zal worden gehouden op 28 januari in Hoorn. Spannend, leuk, en-wat-al-niet-meer.

foto: Max van Gemert in actie.
credits: IHCL Leiden.

Uw verslaggever,
Antwan Radt
Coach Shorttrack DKIJV


Laat een reactie achter