Overlijden Simon Smit

Laat onderaan je reactie achter!

Enkele dagen geleden heeft het trieste bericht ons bereikt, dat Simon Smit is overleden.  Simon was bij DKIJV ‘lid van verdienste’, en altijd zeer betrokken bij alles wat er omging in de schaatswereld, en in DKIJV. Simon is een begrip in de schaatswereld, in het gewest, nationaal en Internationaal. 

Zo was hij hoofdscheidsrechter bij de Olympische spelen 2002 in Salt-Lake city. DKIJV heeft altijd zijn intresses gehad, hij wilde altijd weten hoe het ging met de club. Anne Schouten heeft DKIJV vertgenwoordigd bij de uitvaart. Simon was al enige tijd ziek.


Eén reactie op “Overlijden Simon Smit”

  1. Rein schreef:

    Samen met Simon Smit ben ik in sept. 1969 lid van DKIJV geworden. Als collega bij de TU Delft kwam ik met Simon in gesprek, al snel ging het over schaatsen. Voordat ik naar de TU Delft ging, schaatste ik vanaf 1962 bij DIJC Deventer Ijsclub in Deventer. Ik woonde in die tijd in Rheden, vlak bij de Posbank, bij velen bekend van de DKIJV training weekeinden. Ik ben toen met Simon gaan schaatsen op natuurijs in Haastrecht. DKIJV trainde toen enkele keren per week op de Jaap Eden baan in Amsterdam. Met elkaar in een busje naar de baan, via Nootdorp om de jongens van Veen, Ben van Hagen, Ellie en Menno Boelsma en Rob Karte, Martin, Wim en Paul op te halen. Truus Ruiterman fungeerde als chauffeur. Na enkele jaren verrees er een baan in Den Haag, de Uithof. Wij waren erg blij dat we zo dicht bij een ijsbaan hadden. Simon werd de trainer samen met Jan de Vries die de clubselectie onder zijn hoede nam. De ijsbaan was niet overdekt, dus bij regen en wind ( soms storm) werd er gewoon getraind. Simon zegde nooit af, dus wij ook niet. In het begin waren er geen kantine faciliteiten, dus werd er zelf, in een van de massage kamers een kantine met koffie en warme chocolade meld verkocht. Dit leverde al met al nog een leuke bijverdienste voor DKIJV op.
    Simon was een trouwe bezoeker van de kantine. Wij zullen hem als mens erg missen, maar vooral zijn gezin. Ik ben blij hem als mens, sportman en collega gekend te hebben.
    Rein

Laat een reactie achter