“IJs-strijders” pakken prijzen op Gewestelijk Kampioenschap Marathon

Laat onderaan je reactie achter!

Op zaterdagavond 1 december is het Gewestelijk Kampioenschap Marathon op de Uithof verreden. De jongens, meisjes, dames en heren van de lange adem kwamen hier in actie om de kans te grijpen zich een jaar lang kampioen van Zuid-Holland te mogen noemen. Ook van onze club DKIJV en van onze bevriende club DVIJC verschenen er veel schaatsers aan de start.

Deelnemers van DKIJV en DVIJC

Uw verslaggeefster telde maar liefst 13 bekende namen: Veerle van Koppen, Nerena van Vuuren, Nienke Haaring, Meerle vd Berg, Rosan van Koppen, Mariska van Zon, Joppe Kleiweg, Leon Wenteler, Roel Boek, Jan van Os, Marco van Koppen, Stijn Liefland en nestor Martin van Veen waren onze marathon-strijders in de Haagse ijs-arena….

Massasprint dames junioren C en B

Om 20.00 uur klonk het startschot voor de eerste marathon, met de meisjes C en B in een wedstrijd over 15 ronden. Omdat het niet lukte de wedstrijd vroeg hard te maken kwam het aan op een massasprint met een compleet peloton waarbij de rode brigade uit Sassenheim zoals zo vaak aan het langste eind trok. Veerle werd toch knap 3e over-all én bij de meisjes C, Nerena en Meerle mochten bij de meisjes B ook het podium beklimmen voor de 2e en 3e plaats. Goed gedaan van deze dames van DVIJC. Nienke en Rosan (met val!) eindigden netjes in het peloton.

Mariska 4e bij dames Junioren A

Mariska reed als enige A juniore mee bij de dames (neo)senioren en mocht zich daarom al vanaf de start Zuid-Hollands kampioen noemen. Desalniettemin heeft ze heel knap de 4e plaats in de einduitslag weten te veroveren, klasse!

Knappe prestatie bij de Heren Neo-Senioren en Junioren A

Daarna kwamen de heren (neo) senioren aan de beurt voor hun wedstrijd over 60 ronden. Onze A junioren Joppe en Leon reden mee in deze wedstrijd, waarin Roel samen met 2 andere rijders enkele rondes op het peloton wist te pakken. Leon en Joppe hebben keihard moeten werken om de achterstand op de 3 koplopers beperkt te houden. Stoer gereden van deze mannen! Roel is na zijn sterke wedstrijd mooi 2e geworden. Leon was 12e in de einduitslag en maar omdat hij 3e van de A- junioren was, heeft hij dus ook een podiumplaats behaald. Joppe is 15e geworden en was de 5e A-junior in deze zware wedstrijd.

Grote verschillen toch  bij de oude meesters

Aan het einde van de avond werd het ijs nog één keer gepoetst voor de heren masters. De oude meesters mochten het ijs op voor een wedstrijd over 50 ronden. Net als bij de heren senioren was er in deze wedstrijd een groot niveauverschil en daarom is het niet vreemd dat ‘onze’ masters niet konden aanhaken bij Kurt Wubben en consorten. Uiteindelijk hebben onze mannen het heel goed gedaan met een 11e plek voor Jan, een 12e plek voor Marco, Stijn op de 17e plek en Martin als 21e over de streep.

De GTC Marathon mag tevreden terugkijken op een geslaagde avond. Het was een goed georganiseerd en mooi kampioenschap zowel voor de ‘(st)rijders’ als voor de toeschouwers…😉

Eén reactie op ““IJs-strijders” pakken prijzen op Gewestelijk Kampioenschap Marathon”