ANSU-schaatssters kunnen ook “kaai-hart” fietsen in Team Tommies

Laat onderaan je reactie achter!

Op een tijdstip dat de meeste mensen de slaap uit de ogen wrijven en rustig de zondagochtend aanvangen,  stonden deze meiden aan de start van de Maasdijkse wielerwedstrijd om op 9.02 stipt weggeschoten te worden. De week ervoor hadden de meiden onder toeziend oog van coach Jolanda Voskamp van HVHW de route van 20 km verkend en was de tactiek en afwisselingsstrategie bepaald.

Afgelopen zondag 22 september heeft Team Tommies bestaande uit 3 meiden van de  ANSU (voorheen ANCO)-selectie: Meerle vd Berg, Nerena van Vuuren en Rosan van Koppen, samen met een bevriende schaatsster van HVHW: Milou Zuijderwijk,  meegedaan aan een wielrenwedstrijd, de ploegentijdrit, in Maasdijk. Het was een tijdrit over een ronde van 20 km tussen Maasdijk en Hoek van Holland waaraan 4 damesteams en meer dan 20 herenteams meededen.

Het was voor deze meiden de 2e ploegentijdrit, aangezien zij tijdens het Wielerspektakel in Naaldwijk ook al als Team Tommies aan de start hadden gestaan van een korte ploegentijdrit van 4 km. De 1e plaats die zij toen behaald hadden, smaakte uiteraard naar meer en maakte dat de dames gretig waren om in de tijdrit in Maasdijk te rijden. Sponsor ‘Tommies Snackgroenten’ was ook dik tevreden geweest met de PR uit Naaldwijk en stelde z’n tenues daarom graag weer beschikbaar.  

Tanden op elkaar en samengeknepen billen

Toeschouwers konden zondag de rijders zien wegrijden bij de start / finish en als ze snel waren konden ze op 2 verschillende plekken de ploegen voorbij zien zoeven. Zo zagen wij de meiden op topsnelheid (45 km/uur) voorbij razen in de jacht op een goede tijd. De rijdsters met de tanden op elkaar om door de pijn te bijten en de familie met samengeknepen billen van de spanning over mogelijke valpartijen… “Wat maakt de tijd nou uit, als ze maar heel blijven!”  

Na 34 minuten kwam Team Tommies weliswaar heelhuids maar bekaf over de finish. Met een gemiddelde van 37.5 km/uur waren ze sneller dan het als eerste gestarte damesteam en dus zeker van een podiumplek. Van de 2 andere damesteams die na hen startten, haalde één team de eindstreep niet door een valpartij en was het andere team helaas net een minuutje sneller. Dat betekende een fraaie 2e plaats voor onze meiden in Team Tommies! Heel knap van deze allround sportieve meiden die over 2 weken weer hun schaatswedstrijden gaan rijden. We zullen zien of de zomerse zweetdruppels zich dan gaan uitbetalen in goede prestaties op het ijs.

Uw verslaggever,
Renate van Koppen


Laat een reactie achter