Jaarlijkse wedstrijd Grefrath

Laat onderaan je reactie achter!

Nadat ik 5 zelf zelf heb gereden, leek het me leuk om het 6e jaar als hulpcoach mee te gaan en de kinderen te assisteren. Dit jaar hadden we een team, waarvan er 4 geen wedstrijdlicentie hadden. Maar dat betekent absoluut niet dat we een slecht team hadden! Bij de 300 meter kwam het met bakken uit de hemel (en soms een beetje hagel erbij), maar de rijders lieten zich niet tegenhouden door de weersomstandigheden. De 500 meter en de estafette mochten we gelukkig met een zonnetje doen.

Twee van de jongens (Stian en Guus) wisten zelfs de 1e plekken binnen te slepen. De anderen hebben het ook zeer goed gedaan!

Met de estafette hadden we de vrijdag van tevoren al geoefend hoe we de wissels gingen doen en wanneer je weg moet rijden. We hadden afgesproken dat de trainer zegt wanneer ze weg moesten rijden; alleen het bleek dus dat de trainers niet op het ijs mochten staan. De kinderen moesten het dus zelf oplossen. Dat deden ze echt super, we werden 6e, ondanks een valpartij. In het algemeen klassement (met alle prijzen bij elkaar) zijn we zelfs 3e geworden! Hoe cool is dat?

Ikzelf vond het erg leuk om weer mee te mogen met deze hele leuke sfeervolle dag. Ik zelf vind dat bij deze wedstrijd altijd een leuke sfeer hangt. Daarom vind ik het ook zo leuk om elk jaar weer mee te gaan.

Groetjes Amanda van Leeuwen (assistentcoach)


Eén reactie op “Jaarlijkse wedstrijd Grefrath”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Amanda, wat leuk om je stukje te lezen. ik had het voor het grootste deel al van Serge te horen gekregen, maar geweldig dat jullie als team zulke goede prestaties hebben neergezet, mede door jou inzet als hulpcoach.
    Het is heel mooi om te zien dat er zoveel jonge enthousiaste deelnemers zijn voor dit soort evenementen.
    misschien wil je straks, over een aantal jaren wel een opleiding voor coach gaan doen?
    Blijf voorlopig zelf lekker schaatsen en genieten.

Laat een reactie achter