Waar kan ik skeeleren en inline-skaten in Zuid-Holland?

Laat onderaan je reactie achter!

Bij DKIJV natuurlijk!
Update van de inline-skate commissie:
De start van het seizoen was heftig, maar nu -halverwege het seizoen- kunnen we zeggen dat het lekker draait. Aan het het begin van het seizoen was de inline-skate commissie druk met het schrijven van handboeken en protocollen en het bijhouden van de exponentiële groei van het aantal leden. (Tijdens de Corona-periode zijn er in Nederland een recordaantal skeelers en inline-skates verkocht!).

Alles en iedereen moest worden ingezet om te kunnen starten. Maar we hebben het onder controle. Sterker nog; we mogen aankondigen dat iedereen(!) (jong en oud) sinds enkele weken op maandag én vrijdag kan skeeleren.

Veel beginnend volwassenen

En die maandag en vrijdag hebben we nodig, want we groeien nog steeds. Vooral de groep beginnend volwassenen valt extra op door het feit dat daar nog steeds nieuwe aanmeldingen voor blijven binnenkomen. Als je net begint met skeeleren is het ook best lastig om totale controle te hebben op fietspaden, bruggen en wildroosters zonder enige vorm van les.

Daarom heeft DKIJV voor deze doelgroep lessen die gericht zijn op het recreatief rijden. Hierbij staan het verkrijgen van zelfvertrouwen, remmen, balans en stuuroefeningen voorop. Zo leer je onder andere het bedwingen van wildroosters, hellingen, drempels. Ook de noodstop wordt geoefend.

We merken dat de vooruitgang na een aantal lessen is duidelijk zichtbaar is. We zien dat natuurlijk aan de techniek, maar vooral aan de groeiende  glimlach op de gezichten van deze oudere talenten 🙂 Sommige leerlingen reden zelfs beter dan ze zelf dachten. Dan moest alleen de techniek wat opgepoetst worden. Als dat zo is Waarvan enkelen nu al voorzichtig het baanrijden aan het verkennen zijn.

En aanmelden kan nog steeds, want de is nog lang genoeg. Inschrijven kan online via het Inschrijfformulier van DKIJV.

Wil je meer weten over inline-skaten bij DKIJV? Kijk dan hier. Heb je vragen? Stel ze dan via inline-skaten@dkijv.nl

Groetjes van de inline-skate (skeeler) commissie


Eén reactie op “Waar kan ik skeeleren en inline-skaten in Zuid-Holland?”

  1. Wiebe schreef:

    Lekker bezig! Ga zo door!

Laat een reactie achter