DKIJV’ers racen op het circuit van Zandvoort (NK marathon inline skaten)

Laat onderaan je reactie achter!

Het is 29 augustus, 06:00, de wekker gaat af. Op naar het NK marathon inline skaten + 100 meter op het circuit van Zandvoort. Op papier een zeer gaaf en speciaal evenement, wat blijkt uit de het deelnemersaantal van totaal 460 rijders.

Na alles klaargemaakt te hebben en we om 07:00 de auto in gingen scheen het zonnetje, dit was echter maar voor even. Rijdend naar Zandvoort werd het steeds meer bewolkter en kwam er een bui op ons af. De wegen waren ook nog nat, waardoor in de auto het bericht kwam dat de 100 meter voor junioren B werd afgelast. Jammer maar een terecht besluit. Later werd ook de 100 meter voor junioren A en senioren afgelast.

Aangekomen in Zandvoort kwam de bui steeds meer op ons af en begon het uiteindelijk te plenzen. In de harde regen mochten de masters het NK marathon aftrappen. Zij moesten een wedstrijd over 42 kilometer rijden. Alleen waren het geen 42 vlakke kilometers, ook met kombochten en hoogteverschillen, best pittig en eng in de regen dus. DKIJV had een grote opkomst masters die allemaal onwijs goed hebben gereden.
Masters 50 : Sebastiaan 9e, Hendrik-Jan 23e en Chris 25e.
Masters 60 : Fred 9e en Martin 10e.
Als uitblinker is Hellen 2e geworden bij de dames masters!

Daarna, om 11 uur, was het de beurt aan de junioren B. Hier stonden Rafael, Amanda, Iris en Vera aan de start. Zij hadden droog weer, maar alsnog een natte baan. Zij hebben het allemaal super gedaan met mooie resultaten.
Dames junioren B : Vera (DVIJC) 19e, Iris 24e en Amanda 25e.
Heren junioren B : Rafael 17e.

Na een lange tijd (de tijd die was ingepland voor de 100 meters) was het de beurt aan de gezamenlijke start van de junioren A en senioren. In totaal stonden er 100 mannen en 100 vrouwen, een grote groep dus. Om 13:50 klonk het startschot voor de mannen, 2 minuten later voor de vrouwen. De wedstrijd begon op een natte baan, echter ging de zon schijnen en droogde die snel op. Dit zorgde vooraf de wedstrijd voor een moeilijke keuze tussen regenwielen en wedstrijdwielen. De eerste kombocht was wel eng om in te gaan met 100 rijsers, maar gelukkig bleef bijna iedereen staan. De opkomst van DKIJV’ers was bij deze groep ook hoog en zij hebben het ook allemaal super gedaan.
Dames junioren A / senioren : Nerena (DVIJC) 61e, Jennifer 62e (in klassement niet verwerkt), Mariska 65e en Nienke (DVIJC) niet bekend.
Heren junioren A / senioren : Pepijn (DVIJC) 76e, Joppe 82e en Thijs 89e
(De uitslagen bij de junioren A / senioren zijn een beetje verkeerd gegaan)

Deze dag was een dag om nooit te vergeten, niet iedereen kan zeggen ooit op de skeelers op het circuit van Zandvoort te hebben gestaan. Het was een onwijs gave en superleuke ervaring en die heel ons leven bij blijft!

Bekijk all foto’s

Uw verslaggever,
Jennifer van Leeuwen


Laat een reactie achter