DKIJV dinsdag B-groep fietsen (28-29 km/h)

Laat onderaan je reactie achter!

Dag schaatsers/fietsers, het schaatsseizoen is bijna ten einde, voor mij (Robin Turkenburg) altijd het teken om weer te gaan denken aan mooie ritten op de racefiets. Vorig jaar ben ik een paar keer meegereden met Leon, maar heel eerlijk gezegd ging mij dat net te hard. Ik heb het daar met Leon over gehad, waarbij het idee is gekomen om een B-groep op te richten.

A-groep versus B-groep

De dames en heren die dan lekker willen knallen kunnen met de groep van Leon mee, die we dan ook maar direct de A-groep zullen noemen. De overige fietsers die wel een sportief, maar niet te gek ritje willen maken kunnen met de B-groep mee. Het is nog geen vast omlijnd plan, maar de strekking zal zijn dat er gereden gaat worden met een gemiddelde van 28-29 km/u, enkele km’s langzamer dan de groep van Leon. Afstanden zijn afhankelijk van de daglichtperiode.

Omdat we geen idee hebben hoeveel animo er voor zal zijn houden we het vertrekpunt en -tijd voor beide groepen hetzelfde. Kan je altijd nog switchen van groep. Ook blijven we vooralsnog met beide groepen in dezelfde app-groep, zolang die niet gaan overstromen met berichten is het prima. Dat kijken we even aan. Na de start gaan de groepen ieder hun eigen weg, in eigen tempo. Uiteraard geldt het principe ‘samen-uit, samen-thuis’ en proberen we het groepje zoveel mogelijk bij elkaar te houden.

Voor beginners of her-opstappers is dit ook een mooie kans om aan te sluiten. In het begin van het seizoen zijn de ritten nog niet zo lang en heb je nog je basisconditie uit het schaatsseizoen. Zolang je niet op kop gaat rijden is die snelheid ook niet zo’n probleem en ook daar kunnen we ons op aanpassen.

Animo peilen

Tot zo ver de grove schets, want we moeten natuurlijk eerst nog even wachten tot de corona-maatregelen ruimte geven en het ’s avonds wat langer licht is. Wat ik wel prettig zou vinden is als ik een beetje kan peilen welke animo er voor het idee is. Laat het even weten als je interesse hebt door een mailtje te sturen naar robin@dkijv.nl.

Details

Wanneer: elke dinsdag avond, als het weer het toelaat (geen regen bij vertrek)
Periode: van dinsdag 30 maart tot dinsdag 21 september (zodra de coronaregels het toelaten)
Tijdstip: 19.00 vertrek
Start locatie: skeelerbaan Oudeweg 74, Nootdorp.
Afstand: iedereen moet vóór het donker thuis kunnen zijn.
Communicatie: wekelijks via de app-groep “DKIJV dinsdag fietsgroep”. Stuur een mailtje naar communicatie@dkijv.nl als je in de appgroep wilt.

Regels

 • Een helm is verplicht, anders kan je niet mee.
 • Vanzelfsprekend, houden we ons aan de verkeersregels.
 • Beide groepen hebben één ‘wegkapitein’, dat hoeft niet elke week dezelfde te zijn.
 • Bij het ‘in groepen rijden’ is voor een ieders veiligheid wel van belang, dat er geen 2 kapiteins op het schip staan. Uiteraard volg je zoveel mogelijk de instructies van de wegkapitein op, maar uiteindelijk blijf je zelf verantwoordelijk voor jouw veiligheid (en die van een ander).

Kleine disclaimer

De fietsavond valt NIET onder de ‘officiële DKIJV activiteiten’, omdat het niet onder de aansprakelijkheidsverzekering valt die DKIJV via de KNSB heeft. Iedereen doet dus onder eigen verantwoordelijkheid mee.

We horen graag van je.
Robin Turkenburg en Leon van Bohemen


2 reacties op “DKIJV dinsdag B-groep fietsen (28-29 km/h)”

 1. Rein schreef:

  Wat een goed initiatief. Ik hoop dat er veel deelnemers komen. Fietsen is een buitengewoon goede aanvulling op de schaatstraining.
  Het vergroten van het duurvermogen en de kracht/snelheid verhouding.
  Mogen er ook mountainbikers mee?

  • Robin schreef:

   Wat mij betreft mag iedereen mee die ongeveer het tempo van 28/29km/h kan volgen. Een beetje aanpassen is ook niet erg, maar het moet niet te gek worden. Op wat voor fiets je mee wilt rijden maakt voor mij niet uit, maar we blijven wel op de verharde wegen en paden.

Laat een reactie achter