Ploegenachtervolging sluit het seizoen af

Laat onderaan je reactie achter!

De trainers Martine, Rein en Stijn verrasten de zaterdagochtend schaatsers met een heuse ploegenachtervolging. Als afronding van het seizoen werd het resultaat van alle trainingen getest in deze mooie uitdaging waarbij ook samenwerking, tactiek en uithoudingsvermogen een belangrijke rol speelden.

Er werd hard en fanatiek gereden; dat moest ook wel want de eer (en een chocolade paashaas) stond op het spel. In de eerste omloop moest er een tijd worden gezet. In de tweede omloop reden de snelste teams tegen elkaar. Een spannende strijd op het scherpst van de snede.

Rein en Ineke Walravens, bij de prijsuitreiking

De trainers waren uiteindelijk zeer tevreden, en dat mag ook wel met zulke scherpe tijden:

  1. Team Hakbijl: 01:59.60
  2. Team Paashazen: 02:10.96
  3. Team Hogerop: 02:16.98
  4. Steijns Top Team: 02:23.93
  5. Team Jumbo Visma1: 02:46,34
  6. Team Last but not least: 02:51.48
  7. Team Girl Power: 03:57.92

Welverdiend won het team Girl Power de runner-up prijs. Zij hadden de meeste progressie getoond: in de tweede achtervolging reden zij maar liefst 13 seconden sneller.

Tijdens het uitrijden werd er nog een variant van de dropjerace gehouden: dit keer met paaseitjes. Welbekend bij de DKIJV jeugd en even populair bij de senioren. Hier werden de verhoudingen weer gelijk getrokken: alle teams haalden heel erg veel paaseitjes op bij de trainers.

Team Paashazen, met Saskia Pluijm, Lieke Peters, Serge van der Goes en Mischa Bart.

Alle ploegen gefeliciteerd met de mooie prestatie! Martine, Rein en Stijn bedankt voor de geweldige trainingen. Een ware afsluiting van een prachtig zaterdagochtend-seizoen.

Uw verslaggever,
Ineke Walravens


Laat een reactie achter