Coach taken verzaakt

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen zaterdag waren we te gast op de skeelerbaan van Ammerstol. We reisden wederom af met een groot aantal jeugdleden om de Ooms skeeler cup te gaan rijden. De planning was om als coach mee te reizen en de jeugd te begeleiden. Een avond eerder had ik wel een oproep tot omroeper op facebook al gezien en daarom vroeg ik voor de zekerheid bij aankomst bij de inschrijftafel voorzichtig of dat nog nodig was…. De microfoon werd voorzien van seconden lijm en direct in mijn hand gedrukt.

Dat omroeper zijn werkte best wel bevrijdend, daar waar normaal gesproken iedereen zijn hoofd omdraait en wegloopt als ik aan het woord ben bleven ze nu gewoon staan en het bereik was ook nog vele malen groter.

De baanstroefheid en omstandigheden zijn in Ammerstol flink anders, en het vertrouwen om de bocht vol aan te vallen kwam daarom ook pas laat. Twee sprintraces vanuit een Flying lap en een afvalrace, zonder de motiverende en inspirerende woorden van de ex-coach want die mocht alleen maar neutraal verslag van de race doen. En dat had effect. Met een flink aantal fantastische dagresultaten zijn er goede zaken gedaan voor het kampioenschap.

Lieva Rosa Borsboom 1e
Timo Krul 4e
Sara van der Goes 1e
Isis van Etten 4e
Mika Krul 3e
Tristan Boon 5e
Tippi Verbree 5e
Noortje de Nie 7e
Emma Boon 6e
Emma van der Goes 9e
Matthijs wijk 9e
Amanda van Leeuwen 2e
Vera op den Brouw 1e
Tiemen Haring 2e
Liam Dias d’Ullois 5e

Dave van Dam cup

Ondertussen aan de andere kant van Nederland in Zeist deed Heleen ten Have eenzaam en alleen aan haar eerste skeelerwedstrijd voor volwassenen mee. Met de Dave van Dam cup reed zij een 500 meter en een puntenkoers. Uiteindelijk is Heleen 7e geworden in haar categorie.

Ooms marathon

Op zondag was de start van de de Ooms marathon. De kans om de volle 42 km te rijden. Ook hier weer een hoop DKIJV en DVIJC-ers.

Om wat coaching werk in te halen spoorde ik Tiemen en Nienke in het peloton aan om een verhoogt tempo te gaan rijden. waar ik uiteindelijk zelf de klos van was omdat ze mij uiteindelijk op een ronde hebben gereden. En tot overmaat van ramp pakten ze ook nog twee waardebonnen bij mij weg met een premiesprint die ik heb aangezet, tja..

Martin van Veen reed nog twee ronden extra om een andere deelnemer over de finish te helpen En bij Vera bleek die prachtige design skeelerschoen na 1,5 uur intensief rijden toch extreem pijnlijk te zijn.

Kortom voor elke leeftijd en niveau zijn er wedstrijden en mocht je nou denken “hé die mensen ken ik en daar zou ik van moeten kunnen winnen”, dan moet je dat zeker proberen.

Er zijn nog een aantal wedstrijden dit seizoen. geef even bij je trainer aan als je wedstrijden wilt rijden of spreek iemand van de Inline-commissie aan. Of stuur een mailtje naar inline-skaten@dkijv.nl met de #wedstrijden en we helpen je verder.

Je kunt je ook direct in met de onderstaande link:
https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden

Dagje meedraaien met de jury

Een dag meedraaien met de jury en de vrijwilligers tijdens zo’n wedstrijd doen je altijd weer realiseren dat er zonder hun inzet geen wedstrijden zijn. Om hulp te bieden tijdens zo’n wedstrijd hoef je geen geoefende skeeleraar te zijn of jurycursus gevolgd te hebben, maar ze kunnen de hulp altijd goed gebruiken dus maak gebruik van de oproep om te helpen tijdens de wedstrijden.

Uw verslaggever,

Serge van der Goes


3 reacties op “Coach taken verzaakt”

 1. Rein schreef:

  Serge, wat een leuk verslag en goede resultaten.

 2. Linda schreef:

  Mooi verslag!

 3. Leon schreef:

  Wat een leuke activiteiten allemaal weer.
  Trainer, coach, speaker, journalist—- Serge kan alles.

Laat een reactie achter