We kunnen weer wedstrijden rijden

Laat onderaan je reactie achter!

Afgelopen vrijdag waren we te gast op de skeelerbaan van Honselersdijk. We reisden af met een groot aantal kinderen die voor het eerst een skeelerwedstrijd gingen rijden. Als coach ben je dan even heel druk om alle ouders en kind te verzamelen en op tijd de juiste transponders en beennummers om te krijgen; en nog dat ene kind op te zoeken die nog net voor de start even naar het toilet gaat 😉

Gelukkig spreek ik een aardig woordje Westlands daardoor kon ik met de lokale bevolking nog wat zaken rechtzetten, dus dat is uiteindelijk allemaal nog goed gekomen.

Naarmate het startsein naderde nam de spanning voor de kinderen toe, twee sprintraces en een marathon in de regen. Daar hadden ze nog nooit op getraind. Met inrijden in de regen was het even wennen maar het vertrouwen kwam snel terug.

Alle nieuwelingen zagen toch enorm tegen de marathon op: “zoveel ronden? Dat haal ik nooit!”, werd er luidkeels geroepen. Ik gaf ze de simpele opdracht mee om tijdens de marathon nooit op te geven of uit te stappen. Ondanks dat sommigen echt kapot gingen, hebben ze daar allemaal gehoor aan gegeven.

En dat is zeker iets om trots op te zijn, met een aantal fantastische eind resultaten:

Lieva rosa Borsboom   2e
Lieke kroon3e
Sara van der goes 1e
Isis van etten3e
Lucy la Haye8e
Abel Meijer5e
Emma van der Goes7e
Matthijs wijk11e
Pip Ypenburg3e
Vera op den Brouw2e
Tiemen Haring4e

Mocht je nou denken: “hé dat zijn mijn trainingsmaatjes, daar zou ik van moeten kunnen winnen!”, dan moet je dat zeker proberen. Er zijn nog genoeg wedstrijden dit seizoen. Geef even bij je trainer aan als je wedstrijden wilt rijden of spreek iemand van de Inline commissie aan.

Eerstvolgende wedstrijd vrijdag 2 juli a.s. (Jan van Hoorn competitie). 

Uw verslaggever,
Serge van der Goes


Laat een reactie achter