Kort door de bocht 3 (Wereldkampioen!)

Laat onderaan je reactie achter!

2022 Week 8 – De wedstrijdkalender begint langzaam weer op gang te komen, dus er is de komende tijd werk aan de winkel voor de schrijvende pers van Kort door de Bocht.  Uw reporter heeft de afgelopen tijd dan misschien wel stil gezeten, dat geldt zeker niet voor de andere DKIJV’ers… Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben een winnaar!

Op 29 en 30 januari is in Inzell het WK sprint voor Masters gehouden waar Hans van der Does  wereldkampioen is geworden bij de Masters 55. Hans was oppermachtig op de 1000 meter die hij beide keren ruim won en op de 500 meter eindigde hij op de 4e  en 3e plaats, waarmee hij in het algemeen klassement op de 1e plek eindigde en zich een jaar lang wereldkampioen sprint mag noemen. Van harte proficiat met deze prachtige prestatie, Hans! Clubgenoot en trainingsmaat Roland ten Klooster deed ook mee aan dit sprintkampioenschap en eindigde op een mooie 5e plaats in het door Nederland sterk bezette masters toernooi. We mogen als DKIJV wel trots zijn op deze 2 sprintkanonnen!

Het weekend hiervoor, 22-23 januari, was in Heerenveen het NK Allround voor senioren en hierbij was ook al een DKIJV-er in actie gekomen. A-juniore Veerle van Koppen stond reserve maar werd op het laatste moment opgeroepen om toch te starten op het landelijk allround kampioenschap. Een mooie kans om ervaring op te doen op het hoogste podium in Nederland. Publiek was niet aanwezig in Thialf maar via NOS.nl konden familie, vrienden en trainingsmaatjes meekijken met haar grootste schaatsavontuur tot dusver, dat was echt heel bijzonder…  Met een PR op de 1500 m en een geweldige ervaring rijker, kon Veerle terugkijken op een geslaagd weekend.

Tot zover hebben we jullie weer even bijgepraat. Laten we hopen dat de prestaties van onze clubgenoten inspireren en dat er dit seizoen nog veel meer mooie wedstrijdverslagen opgetekend mogen worden. We’ll be back…

Uw verslaggever,
Renate van Koppen


Eén reactie op “Kort door de bocht 3 (Wereldkampioen!)”

  1. Rein van de Velde schreef:

    Wat hebben we toch een mooie vereniging met enorm veel talenten. Hans van harte gefeliciteerd met je wereldtitel bij de masters 55+.
    Natuurlijk ook Veerle en Roland proficiat met de behaalde resultaten. Klasse.

Laat een reactie achter