Kort door de bocht 5 (Opgevers winnen nooit)

Laat onderaan je reactie achter!

6-2-2022 – Voor de langebaanwedstrijden op zondagochtend 6 februari waren er maar een paar inschrijvers dus de coach kon uitslapen. Op het programma stonden een 300m en een 500 meter voor de jongste schaatsers en dat onder zware omstandigheden. Door de harde wind was één van de windschermen in de bocht al compleet kapot gewaaid waardoor er op het eerste stuk van de 300 meter stevige tegenwind stond en er na de bocht richting de finish gek genoeg geen meewind was… (hoe dan?)

De wind zorgde ook nog eens een bedroevende ijskwaliteit. Toch hebben deze omstandigheden niemand belet om voor het maximale resultaat te gaan, want Wende en Matthijs hebben hun PR tijd scherper weten te stellen! 

Pupillen

300 m500 m
Sara vd GoesC41.251.07.09
Wende LinnenbankD41.34 PR1.09.39 PR

Aansluitend op de langebaanwedstrijd was de finale van de pupillen mass start. Een groot voordeel was dat de coach Serge een avond eerder zelf een marathon had gereden onder dezelfde zware omstandigheden en daarmee extra wedstrijdinzichten kon delen met zijn pupillen.

Helaas gold dit voordeel ook voor de tegenstanders want hun coach had die avond ervoor ook in de marathon gestreden. Dus Serge’s advies luidde: ‘zwaar buffelen, uit de wind blijven waar mogelijk, nooit opgeven en altijd blijven rijden’. Iedereen wilde natuurlijk uit de wind blijven, zodat in korte tijd aan de gezichten en houding te zien was dat ze het zwaar hadden.

Ook bij de prijsuitreiking bleek het advies van de coach van cruciaal belang te zijn want door een complexe puntentelling en verrekening van de pupillenleeftijd in dezelfde startgroep A/B werden er ineens onverwachte podiums gepakt. Ondertussen is er een rectificatie gekomen met welgemeende excuses van de organisatie en zal de prijsuitreiking opnieuw worden gedaan op 6 maart tijdens het gewestelijk kampioenschap. Aan de uitslag zal niets meer veranderen, wel aan de podiumfoto’s en de verkregen bekers.

Hulde voor alle doorzetters en extra felicitaties voor Tippi, Sara en Oscar voor het behalen van het podium!

Uw verslaggever,
Renate van Koppen (en Serge van der Goes)


Laat een reactie achter