NK marathon pupillen 2022

Laat onderaan je reactie achter!

Op zaterdag 19 februari was het NK marathon pupillen. Met zijn viertjes, 3 supporters en ik, gingen we naar Tilburg naar de Ireen Wüst IJsbaan. Ik vond het wel een beetje spannend om mee te doen. Ook van IJVP deden Olivier, Emma en Kyra mee. Dat vond ik wel gezellig.

Na het inschrijven werden je spullen gecontroleerd. De achterkanten van mijn schaatsen waren te scherp, dus er moest een hoekje afgeslepen worden. Het ging er officieel aan toe. Iedereen kreeg een transponder, en een helmkapje met een nummer erop. Ik heb normaal een roze helm, zodat ik lekker opval tijdens een wedstrijd. Door het helmkapje viel ik niet zo op en moesten papa, opa en oma goed opletten waar ik reed. Ik moest 6 rondjes schaatsen. Dat vond ik niet zoveel want normaal in de Uithof bij een marathon moet je 12 rondjes schaatsen.

De eerste rit ging goed, en ik mocht door naar de A-finale. De tweede rit kon ik maar 2 rondjes bijhouden, daarna zakte ik af omdat ik moe was. Uiteindelijk ben ik 21-ste worden. We hebben niet op de prijsuitreiking gewacht, omdat ik nog graag naar de training met jeugdschaatsen wilde. Ik vond het heel leuk en ik hoop dat ik volgend jaar weer mag.

Uw vers
Tippi Verbree


Laat een reactie achter